Paikalliset

Tieyhteydet kantatieltä Jouppiin käytössä vuoden päästä – Eritasoliittymän rakentaminen alkaa

Etelä-Pohjanmaan ely-keskus ja Kreate Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen eritasoliittymän rakentamisesta kantatielle 67 Seinäjoen Joupin kohdalle.

Vihreällä viivalla näkyy suunnitelman mukaan rakennettavat tai parannettavat tiet. Vihreällä katkoviivalla on merkitty Seinäjoen kaupungin suunnitelman mukaan rakennettavat kadut (K2 ja K3: Kauppilankatu). Rampit: R1, R2, R3, R4. Suunniteltu silta: S.

Seinäjoen kaupunki/A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Eritasoliittymähankkeessa rakennetaan risteyssilta kantatien 67 yli, jolloin kantatien tasausta lasketaan nykyisestä. Lisäksi rakennetaan muun muassa neljä ramppia, yksi kiertoliittymä ja tievalaistukset.

Kohteessa joudutaan toteuttamaan mittavia massanvaihto- ja stabilointitöitä heikkojen pohjaolosuhteiden vuoksi.

Rakennustöiden yhteydessä on työnaikaisia tieliikennejärjestelyitä, jotka eivät kuitenkaan ensivaiheessa vaikuta merkittävästi kantatien liikenteeseen. Työmaan kohdalla on kuitenkin alennettu nopeusrajoitus.

Vuoden 2019 aikana liikenne siirretään rakennettaville Joupin puoleisille ramppilinjoille sillanrakennustöiden ajaksi. Kaikki kiertotiejärjestelyt mitoitetaan nykyliikenteelle riittävän levyisinä ja toteutetaan kaksisuuntaisina sekä päällystettyinä.

Työt alkavat tällä viikolla (viikko 38). Tieyhteydet Joupin alueelle ovat käytössä lokakuussa 2019 ja viimeistelyineen hanke on valmis syksyllä 2020.

Urakkahinta on noin viisi miljoonaa euroa. Hankkeen rakennuskustannuksista vastaa kokonaisuudessaan Seinäjoen kaupunki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat