Paikalliset

Lammas- ja vuohipäivät alkoivat Ilmajoella – luvassa pässihuutokauppaa, lampaiden paimennusta, seminaareja...

Ilmajoella vietetään lammas- ja vuohipäiviä. Luvassa on pässihuutokauppaa, ammattiasiaa ja muun muassa ohjelmaa lapsiperheille.

Ari Peltonen/arkisto

Perinteinen pässihuutokauppa järjestetään jälleen Ilmajoella. Huutokauppoja on järjestetty samassa paikassa jo vuodesta 1995 alkaen, ja se on aina koonnut yhteen lammastuottajia ympäri Suomen.

Tapahtuman yhteydessä on yleensä järjestetty myös muuta ohjelmaa. Tänä vuonna lauantaina ennen huutokauppa järjestetään pässinäyttely, johon kansainvälistä lammasasiantuntemusta tuo ruotsalainen texel-kasvattaja ja näyttelyaktiivi Carl Helander. Näyttelyssä palkitaan rotujen parhaat.

Tänä vuonna myös vuohet ovat tapahtumassa vahvasti esillä. ProAgria Etelä-Pohjanmaan Vuohitalous elinkeinoksi -hanke järjestää perjantaina vuohiseminaarin. Lauantaina vuohiin pääse tutustumaan Pentinmäen vuohitilalla Jalasjärvellä.

Lauantaina luvassa runsaasti ohjelmaa myös lapsiperheille, sillä Sedu Ilmajoki järjestää Avoimet ovet Ilmajoen maatalousoppilaitoksella. Tällöin on mahdollista nähdä lampaiden paimennusta, kaverikoiria, tutustua konekenttään, rapsutella possuja ja paljon muuta. Samassa yhteydessä järjestetään myös markkinatori.

Lammas- ja vuohipäivät 14.–15.9. Sedu, Ilmajoki (Ilmajoentie 525). Ohjelmaan pääset tutustumaan tarkemmin tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat