Paikalliset

Valio lahjoittaa 50 000 euroa SeAMKin yksityisen pääoman keräykseen

Arkistokuva/ Claudia Katajämäki

Valio ja sen omistajaosuuskunnat lahjoittavat viidelle suomalaiselle ammattikorkeakoululle kullekin 50 000 euroa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun lisäksi lahjoitukset osoitetaan Jyväskylän ja Hämeen ammattikorkeakouluille sekä Savonia ammattikorkeakoululle ja Metropolia ammattikorkeakoululle.

Moni lahjoituksen saaneista korkeakouluista sijaitsee maakunnissa, joissa on paljon maidontuotantoa ja Valion tehtaita. Lahjoituksella Valio kertoo haluavansa varmistaa, että Suomesta löytyy jatkossakin eri alojen ammattilaisia elintarvikkeiden tuotantoon, tuotekehitykseen ja kaupallistamiseen.

voivat itse päättää rahojen käytöstä. Seinäjoen ammattikorkeakoulu aikoo kehittää ruoka-alan tutkimusta ja opetusta. Lahjoitusvaroilla muun muassa palkataan ruokaturvallisuuden yliopettaja.

– Lahjoitus on tärkeä viesti siitä, että Valio tukee elintarvikealaan liittyvää koulutusta ja tutkimusta koko maassa. 50 000 euroa koulua kohti on merkittävä summa opetuksen kehittämiseen. Yhteinen haasteemme on alan osaajapulaan vastaaminen. Ruoka kiinnostaa ihmisiä, mutta alan opiskelun pitäisi kiinnostaa yhä useampaa nuorta suomalaista. Yhteisillä tutkimus- ja kehittämishankkeilla on koko ajan suurempi merkitys ammattikorkeakoulujen ja Valion välisessä yhteistyössä. Lahjoitus kannustaa meitä kehittämään yhteistyötä edelleen, sanoo rehtori Tapio Varmola Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Varainkeräyksen taustalla on ammattikorkeakouluille myönnetty oikeus kerätä varoja toimintansa tukemiseksi sekä valtion lupaama vastinraha. Valtio on varannut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 24 miljoonaa euroa ensi vuodelle. Vastinraha kohdennetaan ammattikorkeakouluille suhteessa niiden vuoden 2018 aikana keräämään yksityiseen pääomaan.

SeAMK jatkaa varainkeräyskampanjaa ja yritystapaamisia aktiivisesti. Miljoonan euron keräystavoitteen täytyttyä alkukesällä tavoitetta nostettiin 1,4 miljoonaan euroon.

– Monia neuvotteluja on vielä kesken ja meillä on vielä paljon yrityksiä kontaktoimatta. Jo nyt tiedämme, että pystymme keräämillämme varoilla rekrytoimaan uusia asiantuntijoita sekä kehittämään omaa osaamistamme erityisesti ruokaturvallisuudessa ja teollisen internetin sekä digitaalisen liiketoiminnan osa-alueella. Vaikka lahjoitukset ovat vastikkeettomia, tarkoittaa saamamme luottamus alueen yrityksiltä, että meidän on oltava entistä parempi korkeakoulu jatkossa ja sen eteen lupaamme tehdä hartiavoimin töitä”, vararehtori Elina Varamäki kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

SeAMK aloittaa varainkeräyskampanjansa: "Tulevaisuuden korkeakoulu ja Etelä-Pohjanmaan mahdollisuudet luodaan yhdessä."4.3.2018 07.00
SeAMKille 400 000 euron lahjoitus – "Korostaa insinöörikoulutuksen tärkeyttä Suomelle"26.3.2018 12.21
SeAMKin miljoonan euron varainkeräys sai jälleen taakseen maakunnallisia toimijoita1.6.2018 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat