Paikalliset

Yle: Joissakin kunnissa jopa 60 prosenttia oppilaista jättää kouluruoan väliin – Seinäjoella näin tekee 41 prosenttia oppilaista

Seinäjoella on vietetty erilaisia ruokaan liittyviä teemaviikkoja. Tämä arkistokuva on Pruukin yhtenäiskoululta, jossa oli viime vuonna ruokateemaviikon aikana tarjolla ruuista tarjolla 1950- ja 1960-luvuille tyypillistä kaalilaatikkoa ja puolukkaa.

Arkistokuva/ Tuomas Rauhala

Yle on selvittänyt kouluruoan suosiota eri kuntien välillä. Alueellisesti Suomessa on isoja eroja kuntien välillä: etenkin pienissä maalaispitäjässä lähes kaikki syövät.

Tulokset perustuvat THL:n kouluterveyskyselyyn. Kyselyyn osallistui yli 70 000 peruskoulun 8.-ja 9.-luokkalaista vuonna 2017.

Listan kyseenalaista kärkipaikkaa pitää Kerava, jossa jopa 60 prosenttia oppilaista on ilmoittanut jättävänsä yhden tai useamman koululounaan väliin kouluviikon aikana. Listan toisessa päässä on esimerkiksi Isokyrö, jossa vastaava oppilasosuus on ainoastaan 9 prosenttia.

Seinäjoella 8.-9.-luokan 41 prosenttia oppilaista on ilmoittanut jättävänsä yhden tai useamman koululounaan väliin kouluviikon aikana. Pojista näin teki 43 prosenttia ja tytöistä 38 prosenttia.

Selityksen mukaan oppilaille maistuu ruoka, jos kaveritkin syövät sitä ja jos nuoret saavat vaikuttaa ruokaan ja ateriatapahtumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat