Paikalliset

Edustajistovaalit kiinnostavat: Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMOn edustajistovaaleissa ennätysmäärä ehdokkaita

Anna-Pia Ahola

Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMOn syksyn edustajistovaalien ehdokasasettelu on päättynyt.

Ehdokasasettelussa on onnistuttu, sillä edustajistopaikkaa tavoittelee syksyn vaaleissa kaikkiaan 97 opiskelijaa. Ehdokasmäärä on SAMOn historian suurin. Valtakunnallisessa vertailussa määrä on niin ikään hyvä.

Pääsihteeri Kimmo Niemi näkee onnistuneen ehdokasasettelun taustalla jäsenten ja erityisesti koulutusaloja edustavien opiskelijayhdistysten aktiivisuuden sekä kasvaneen kiinnostuksen koko opiskelijakunnan asioihin.

– Edunvalvonta ja halu vaikuttaa ovat nyt selvästi nostamassa päätään. Uskon ja toivon, että upeaan ehdokasmäärään on vaikuttanut myös pitkäjänteinen ja noususuhdanteinen työ, jota SAMO on tehnyt jo 22 vuotta, Niemi toteaa tiedotteessa.

Keskusvaalilautakunta on hyväksynyt ehdokkaat ja vaaliliitot, arponut äänestysnumerot ja vahvistanut ehdokasluettelon. Ehdokkaita on kaikilta SeAMKin koulutusaloilta ja he edustavat seitsemää vaaliliittoa eli listaa. Koulutusalalistojen lisäksi mukana on kokoomushenkisten opiskelijoiden poliittinen lista.

– Seuraavaksi jännitetään nouseeko myös äänestysprosentti uusiin ennätyslukemiin. Tähänastinen ennätys on 30,01% syksyltä 2016. Viime vuonnakin päästiin yli 25%:n, pääsihteeri Niemi toteaa.

Edustajistovaaleissa valitaan SAMOlle uusi 20-jäseninen edustajisto vuodeksi 2019. Vaaleissa on sähköinen ennakkoäänestysmahdollisuus 30.10. – 3.11. Varsinainen vaalipäivä on keskiviikko 7.11., jolloin voi äänestää perinteisesti äänestyslipuilla.

Edustajistovaalipäivä on yhteinen kaikissa Suomen AMK-opiskelijakunnissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat