Paikalliset

Nuorten eteläpohjalaisten taiteilijoiden yhteisnäyttely avautuu Taidehallilla

Mervi Patala, Sarjasta Portailla, akvarelli, 2018

Seinäjoen Taidehalli

Meidän tarinoitamme -näyttely tuo yhteen yhdeksän Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun finaaliin yltänyttä taiteilijaa.

Näyttely esittelee kunkin taiteilijan tuoreinta tekemistä ja samalla summaa kolme kertaa järjestetyn kilpailun satoa ja merkitystä. Näyttelyn taiteilijat ovat Mari Hallapuro, Heikki Hautala, Hanne Kontiola, J-P Köykkä, Jaana Maijala, Jukka Nokua, Mervi Patala, Ville Vuorenmaa ja Katri Yli-Erkkilä. Kultakin taiteilijalta nähdään näyttelyssä uusimpia teoksia.

Näyttelystä nousevia aiheita ovat muun muassa taiteen tekemisen prosessin korostuminen, vuorovaikutukseen, muutokseen ja vapauteen liittyvät teemat, sekä toisaalta nostalgiset muistot nuoruudesta, varsinkin nykyisin muualla asuvilla taiteilijoilla. Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailuun osallistuvien taiteilijoiden on tullut olla 35-vuotiaita tai sitä nuorempia Etelä-Pohjanmaalta syntyisin olevia tai täällä asuvia kuvataiteen ammattilaisia tai opiskelijoita. Finalisteja oli kolmen vuoden aikana yhteensä 11. Heidi Katajamäki ja Maija Hopeavuori jäivät pois näyttelystä terveys- ja perhesyistä. Taidehalli sai näyttelyä varten opetus- ja kulttuuriministeriön uutta näyttelypalkkioavustusta.

Näyttely on esillä Taidehallin näyttelysaleissa 10.11.2018 – 17.2.2019.

Näyttelyn kuraattoritiimin ovat muodostaneet Seinäjoen taidehalli, Nelimarkka-museo Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo, Lapuan Taidemuseo ja Etelä-Pohjanmaan liitto, ovat myös Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun järjestäjät.

Kilpailu järjestettiin kolme kertaa vuosina 2015–2017, jonka jälkeen pidettiin suunnitellusti taukoa ja mietittiin, mikä on kilpailun tulevaisuus. Etelä-Pohjanmaahan linkittyvien nuorten taiteilijoiden esiin nostaminen koetaan merkitykselliseksi, ja tästä syystä kilpailun järjestämistä on päätetty jatkaa. Konseptiin tehdään joitakin muutoksia, kilpailua ei esimerkiksi järjestetä jatkossa joka vuosi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat