Paikalliset

Panimojuhlat avaa hanat tammikuussa – Neljäs kattaus panimojuhlia lupaa haastaa oluen harrastajat

Kalle Marjamäki

Seinäjoen Rytmikorjaamolla järjestettävä Lakeuden Panimojuhlat -olutfestivaali on julkaissut neljännen kattauksensa ohjelmaa.

Tammikuussa järjestettävillä festivaaleilla yleisö pääsee taas maistelemaan sekä kotimaisia että ulkomaisia makuja. Mukana on yhteensä 14 pienpanimoa.

Ulkomaisista nimistä Seinäjoelle saapuu norjalainen Nøgne Ø ja virolainen Põhjala Brewery.

– Vuonna 2002 perustettu Nøgne Ø saapuu pienestä Grimstadin kaupungista Norjan etelärannikolta ja on yksi Norjan arvostetuimpia pienpanimoita. Vastaavasti jo kolmatta vuotta putkeen Panimojuhliin saapuva Põhjala Brewery on Viron johtavia pienpanimoita ja noussut kansainvälisesti erittäin arvostetuksi toimijaksi. Põhjala Brewery oli myös kaikkein toivotuin panimo Lakeuden Panimojuhlien asiakaskyselyssä, Panimojuhlien tiedotuksesta kerrotaan.

Kotimaisten panimoiden edustus saapuu laajalti ympäri Suomea.

– Tänä vuonna Panimojuhlissa nähdään niin yleisön suosikkeja kuin uudempiakin panimoita. Viime vuodesta meillä on mukana kuusi suomalaista pienpanimoa, jotka olivat myös kaikkein toivotuimpia panimoita. Joka vuosi ollaan haluttu ottaa myös tapahtumaan uusia panimoita, jotta saadaan aikaan mahdollisimman monipuolinen kattaus. Ja sitä se tänä vuonna todellakin on, tapahtuman tuottaja Henri Kangaskorte kommentoi tiedotteessa.

Panimojuhlat on kolmessa vuodessa ehtinyt vakiinnuttaa asemansa maakunnan festivaaliohjelmassa. Tästä todisteena on se, että tapahtuma aikaisempina myyty loppuun.

Festivaalin panimotuotteiden maisteluiden lisäksi festivaali järjestää syventävää ohjelmaa oluen kotipanijoille, kun paikalliset oluen harrastajat haastetaan tuomaan tuotoksensa näytille erilliseen kotipanijoille järjestettävään yksityistilaisuuteen.

– Viime vuonna testattiin ensimmäistä kertaa kotipanijoille suunnattua yksityistilaisuutta, jossa alan harrastajat ja ammattilaiset kohtaavat. Kotipanijat saivat paljon hyviä kommentteja alan ammattilaisilta ja saatiinkin tilaisuudesta erittäin positiivista palautetta. On hienoa huomata, että Seinäjoelta ja lähialueilta löytyy rohkeita oluen harrastajia, jotka eivät pelkää tuoda tuotoksiaan maistettavaksi, Kangaskorte toteaa.

Rytmikorjaamo 25.-26.1.2019.

 

Panimokattaus kokonaisuudessaan:

Nøgne Ø (Norja) / Põhjala Brewery (Viro) / CoolHead Brew / Hailuodon Panimo / Kakola Brewing Company / Keppo Bryggeri / Kyrö Distillery Company / Maistila / Mallaskosken Panimo / Panimo Hiisi / Pyynikin Käsityöläispanimo / Rocking Bear Brewers / Sonnisaaren Panimo / Vakka-Suomen Panimo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat