Paikalliset

Kotimaan junaliikenne kasvussa: VR lisää kaukoliikenteeseen 46 uutta vuoroa

Arkisto/Ari Peltonen

Kotimaan kaukoliikenteessä matkustettiin lokakuussa 5 prosenttia viime vuotta enemmän. Yhteensä tänä vuonna kaukojunamatkoja on tehty lähes 11 miljoonaa.

Eniten matkustus kasvoi Helsingin ja Kuopion välillä (+10 %). Myös matkustus Helsingin ja Joensuun, Seinäjoen, Turun, Lappeenrannan sekä Oulun välillä kasvoi 5 %.

VR kertoo lisäävänsä kaukoliikenteeseen joulukuussa 46 uutta viikoittaista junavuoroa. Vuorotarjonta lisääntyy muun muassa Helsingin ja Kuopion, Helsingin ja Turun sekä Tampereen ja Oulun välillä. Myös Tampereen ja Kouvolan välille tulee uusia vuoroja.

Uusien aikataulujen myötä matka-aika Helsingin ja Tampereen välillä nopeutuu keskimäärin yhdeksän minuuttia, kun ratatöistä johtuneet nopeusrajoitukset pääradalla poistuvat. Uudet vuorot parantavat myös vaihtoyhteyksiä itäisessä Suomessa ja Pohjanmaalla.

VR kertoo myös ratatöistä, jotka vaikuttavat Helsingin ja Tampereen väliseen lauantailiikenteeseen.

Liikennevirasto uusii junien sijaintia ja nopeutta valvovia turvalaitteita Riihimäen ja Tampereen välillä viitenä lauantaina 10.11.–8.12. Tällä aikavälillä junavuorot korvataan pääosin linja-autoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat