Ruoka

Mutkat suoriksi rieskapizzalla ja heti valmiilla tiramisulla

Rieskapizza toimii niin arjenpelastajana kuin illanistujaisten herkkuna. Sitä on myös vaivatonta tehdä lisää tarpeen mukaan.

Johanna Erjonsalo

Joskus, toki liian harvoin, tulee puolivahingossa valmistaneeksi ruoan, joka jää valikoimiin pysyvästi. Tänä syksynä sellaisia on osunut kohdalle kaksi.
Ensimmäinen oivallus on rieskapizza, joka on todellinen pikaruoka ja maistuu koko perheelle. Kunhan käytettävissä on rieskaa ja juustoa, loput täytteet voi säveltää tarpeen mukaan.
Rapsakka herkku onnistuu, kun juustoraasteen laittaa täytteiden alle ja täytteitä hyvin maltillisesti.

Toinen on heti valmis tiramisu, joka häviää oikeaoppiselle esikuvalleen vain hitusen.

Rieskapizza

rieskaleipää

oliiviöljyä

juustoraastetta

tomaattia

basilikaa

oliiveja

suolaa, mustapippuria

Voitele rieskan toinen puoli oliiviöljyllä ja raasta päälle juustoa. Paista 200 asteessa noin viisi minuuttia. Pilko sillä välin tomaatti, basilika ja oliivit. Sekoita ne keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta rieskapizza uunista ja ripottele päälle tekemäsi seos. Paista vielä muutamia minuutteja, mutta varo polttamasta rieskan reunoja.

Vinkki! Voit laittaa päällysteeksi mitä tahansa pizzaankin soveltuvia täytteitä.

Heti valmis tiramisu

(4–6 annosta)

noin 20 kpl sormikeksejä (savoyard-keksejä)

2 dl vahvaa kahvia

0,5 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

500 g mascarpone-juustoa

0,5 dl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)

Ota laakea astia ja puolita sormikeksit sen pohjalle. Kaada kahvi keksien päälle ja sekoita muutaman kerran niin, että kahvia on kaikissa kekseissä. Älä kuitenkaan muussaa seosta.

Vaahdota kerma ja notkista mascarpone-juusto. Sekoita sokeri mascarponeen. Sekoita vielä varoen joukkoon kermavaahto. Nosta seos kahvilla kostettujen keksien päälle ja siivilöi lopuksi pinnalle kunnon kerros kaakaojauhetta.

Vinkki! Kokeile joskus sormikeksien sijaan muita keksejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat