Puheenaihe

Isänpäivästä tulee virallinen liputuspäivä – sisäministeriö: poistamme symbolisen eron äitienpäivään nähden

Kuvituskuva.

Jussi Vehkasalo

Isänpäivästä tulee virallinen liputuspäivä. Kyseessä on uusin lisäys Suomen virallisiin liputuspäiviin sitten vuoden 1996.

– Äidit ja isät on nyt syytä asettaa samalle viivalle myös liputuspäivän aseman osalta. Selkein keino on lisätä isänpäivä asetuksella virallistettujen liputuspäivien joukkoon, toteaa sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sisäministeriön tiedotteessa.

Isänpäivän liputus on ollut tähän asti vakiintunut, kalenteriin merkitty liputuspäivä, toisin kuin äitienpäivä, joka on ollut virallinen liputuspäivä.

Sisäministeriö on noudattanut pidättyväistä linjaa uusien liputuspäivien suhteen. Asetuksessa mainittuja virallisia liputuspäiviä on muutettu vain kerran, kun vuonna 1996 asetukseen päivitettiin uudet vaalipäivät. Isänpäivää koskevan muutoksen yhteydessä ei ole tarkoitus avata asetusta muilta osin.

– Virallisten liputuspäivien arvostus edellyttää pidättyväistä linjaa niiden määrässä. Isänpäivän kohdalla virallistamisessa on kyse ainutlaatuisesta asetelmasta, jossa poistetaan symbolinen ero selkeään vastinpariin eli äitienpäivään nähden, ministeri Mykkänen sanoo sisäministeriön tiedotteessa.

Isänpäivän virallistaminen liputuspäivänä etenee siten, että sisäministeriö valmistelee ja vie valtioneuvoston päätettäväksi esityksen liputusasetuksen muuttamisesta, tiedotteessa kerrotaan. Sisäministeriö toivottaa lämpimästi hyvää isänpäivää kaikille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat