Paikalliset

Kurikan yhteiskoululta löytyi lisää mikrobivaurioita – uskonnon ja historian tunnit väistötiloihin

Kurikan yhteiskoululta on löytynyt mikrobeja. Kuvituskuva.

Arkisto/Veera Visuri

Kurikan yhteiskoulun A-osan laajennusosasta on löytynyt mikrobivaurioita.

Kaupunki tiedotti aiemmin syksyllä, että Kurikan yhteiskoulun A-osan kellaritilojen materiaalinäytteistä on löytynyt näytekohdasta riippuen runsaasti tai erittäin runsaasti mikrobeja. Kyseessä oli rakenteista materiaalien sisältä otetun näytteen tulos. Tuolloin kellaritila osastoitiin sekä alipaineistettiin ja sen käyttö kiellettiin.

Kurikan yhteiskoululla on tehty lokakuun alussa lisätutkimuksia A-osan laajennusosassa, jossa sijaitsevat uskonnon, historian, terveydenhoitajan ja kuraattorin tilat. Tutkimustulokset saatiin 9. marraskuuta, ja niiden myötä on selvinnyt, että myös edellä mainittujen tilojen rakenteissa on mikrobivaurioita. Tulosten valossa Kurikan tilapalvelut ei suosittele näissä tiloissa oleskelua.

Lukujärjestyksen muutoksilla uskonnon ja historian tunnit saadaan koululta saatujen tietojen mukaan siirrettyä muihin luokkatiloihin. Lukujärjestyksen muutokset tulevat voimaan heti. Kuraattorille ja terveydenhoitajalle on järjestetty työtilat yhteiskoulun muista osista.

Tilapalvelut rakentaa lisäksi yhteiskoulun aulatiloihin väliaikaisia luokkatiloja, ja A-osan laajennus eristetään muista tiloista ja alipaineistetaan.

Ilmanäytteet otetaan pakkaskaudella.

Koululaisten vanhempia informoidaan tilanteesta Wilma-viestillä, ja heille järjestetään aiheesta vanhempainilta. Koulun henkilökunnalle järjestetään tiedotustilaisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kurikan kaupungintalolta löytyi runsaasti kosteusvaurioihin viittaavia mikrobeja – henkilökunta väistötiloihin26.10.2018 12.18
Jättikysely: Ainakin 2 000 kärsinyt sisäilmaongelmista kouluissa – pahimpia 1970-luvun rakennukset31.10.2017 12.35
HS: Tuleva tutkimus vahvistaa muovimattojen ongelman – huolimaton asennus voi aiheuttaa sisäilmaongelmia15.4.2018 14.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat