Paikalliset

Sedu ja Seinäjoen Energia tiivistävät yhteistyötä – tavoitteena turvata osaavien työntekijöiden saatavuus

Kuvituskuva.

Arkisto/Riitta Ketola

Seinäjoen Energia Oy ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää Seinäjoen Energian henkilöstön osaamista ja ammattitaitoa sekä turvata osaavien työntekijöiden saatavuus. Toisaalta sopimuksella edistetään Sedun opiskelijoiden mahdollisuuksia työllistyä Seinäjoen Energialle.

Sopimus painottuu työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Sedussa opiskelija opiskelee alan ammatilliset perusteet ja suorittaa tarvittavat kortit. Seinäjoen Energia jatkaa siitä eteenpäin täsmäkoulutuksella.

– Työvoimapula on jo monilla aloilla yrityksissä arkipäivää ja siksi yhteistyön tiivistäminen oppilaitosten kanssa on aidosti monen yrityksen prioriteeteissa. Yritykset haluavat varmistaa osaavan työvoiman saamisen, Sedun ja Seinäjoen Energian tiedotteessa todetaan.

Yhteistyöhön kuuluu, että opettajat tekevät opiskelijavalintaa etukäteen, jolloin Seinäjoen Energialle saadaan heidän työtehtäviin soveltuvia henkilöitä ja pyritään löytämään opiskelijat, joilla on tietynlaista asennetta.

– Sähköalasta puhuttaessa pitää huomioida, että sähkö on näkymätöntä, mutta hengenvaarallista, tiedotteessa muistutetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat