Paikalliset

Muutostyöt alkoivat Törnävällä: Törnävä-sali muutetaan opetuskäyttöön osana Sedun kolmen kampuksen kokonaisuutta

Sedun Törnävän toimipisteen yhteydessä sijaitsevan Törnävä-salin muutostyöt ovat alkaneet.

Matias Helinko

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu muuttaa Törnäväntiellä sijaitsevan Törnävä-salin koulutustiloiksi. Joulukuun vaihteessa alkaneista muutostöistä on tehty päätös viime kesänä.

Salin muutostöiden taustalla on Sedun suunnitelma keskittää koulutus Seinäjoella kolmelle kampukselle eli Kirkkokadulle, Törnäväntielle ja Rastaantaipaleelle. ”Kolmen kampuksen hankkeen” ensimmäinen toteutettava vaihe on juuri Törnävä-salin uudistaminen opetustilaksi.

Muutostöiden jälkeen salitilaan siirtyy sähkö- ja automaatioalan koulutus Sedun Kirkkokadun ja Rastaantaipaleen toimipisteistä.

Törnäväsalin muutostöiden Kustannusarvio on 1,3 miljoonan euroa. Töiden on määrä valmistua kesään mennessä.

Toinen syy muutostöiden taustalla on salin vähäiseksi jäänyt käyttöaste.

506 istumapaikkaa käsittävää Törnävä-salia on vuosien varrella vuokrattu ulkopuolisille tapahtumajärjestäjille muun muassa seminaari- ja konserttikäytöön.

Ulkoiset varaukset ovat kuntayhtymän johtajan, rehtori Reija Lepolan mukaan viime vuosina laskettavissa enää muutamissa kymmenissä, joten suhteessa ylläpitokustannuksiin salista ei muodostu riittävästi tuloa.

Sedulla ei myöskään katsota olevan oman toiminnan kannalta tarvetta salille nykymuodossaan.

– Omiin tarpeisiimme sali on liian suuri, ja toisaalta ulkopuolisille tapahtumajärjestäjille Seinäjoella alkaa olla saleja muutoinkin. Ja ne ovat keskittyneet keskustaan, Lepola kertoo.

Sedun ”Kolmen kampuksen hankkeen” tavoitteena on vähentää Sedun hallinnoimaa kiinteistömassaa 25 prosentilla. Keskittämisellä haetaan tilojen käyttöön tehokkuutta, jolla vastataan ammatillisen koulutuksen rahoituksen leikkaukseen.

Tilojen keskittämisen kokonaisuuden seuraavana vaiheena ketjutuksessa on Rastaantaipaleen kunnostustyöt. Kesällä puolestaan aloitetaan Kirkkokadun yksikössä purkutöitä.

Lepola kertoo, että näiden osalta tarkempi aikataulu ja suunnitelmien vaiheistus tulee vielä tarkentumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat