Paikalliset

Joulukonserttien sesonki on nyt – Pelkästään Kauneimpia joululauluja lauletaan Seinäjoella 43 kertaa

KAUPUNKI Tilastokeskuksen tuoreen vapaa-aikatutkimuksen perusteella joka viides suomalainen käy joulukonsertissa vähintään kerran vuodessa.

Seinäjoen Lakeuden Ristissä esiintyvät ennen joulua muun muassa Waltteri Torikka, Antti Railio ja Suvi Teräsniska.

Kuvakollaasi/ Pressikuvat

Joulukonserttien vilkkain sesonki on parhaillaan käynnissä. Jouluisten sävelien ystäville on Seinäjoella tarjolla konsertteja lähes jokaiselle viikon päivälle aina jouluaattoon saakka. Yksistään Seinäjoen seurakunnan tiloissa järjestetään joulu-marraskuun aikana 23 joulukonserttia. Näistä kahdeksassa joulumusiikki soi Lakeuden Ristissä. Viimeinen kirkkokonsertti järjestään ainoastaan kaksi päivää ennen jouluaattoa.

Kirkkokonserttien lisäksi joulukonsertteja järjestetään Seinäjoki Areenassa ja Seinäjoki-salissa.

Osa Seinäjoen seurakunnan tiloissa järjestettävistä konserteista on kappeliseurakuntien omia tilaisuuksia, osa paikallisten yhdistysten ja osa ulkopuolisten ohjelmatoimistojen myymiä tilaisuuksia.

Seinäjoen seurakunnan tiloissa joulukonsertteja järjestetään Lakeuden Ristin lisäksi Törnävän, Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kirkoissa. Näiden lisäksi käytössä on myös Seinäjoen seurakuntakeskus, Hyllykallion seurakuntakoti ja Kitinojan kirkko.

Seinäjoen seurakunnan tiedottaja Sanna Martzahn laskee, että viime vuonna konsertteja järjestettiin joulukuussa 17. Tälle vuodelle konserttien määrä on siis hieman kasvanut.

Konserttien suosio näkyy muun muassa varauskalenterin kautta; tapahtumien järjestelyt aloitetaan hyvissä ajoin, ja ensimmäiset konserttipäivät on varattu jo viime joulukuussa.

Myös Kauneimpien joululauluja lauletaan tänä vuonna suuri määrä. Tilaisuuksia on koko seurakunnan alueella 43. Perinteisten Kauneimpien joululaulujen rinnalle on tuotu myös uutuuksia.

– Esimerkkinä näistä voisin mainita saksankieliset Kauneimmat joululaulut, jotka järjestettiin viime vuonna kokeilumielessä ensimmäisen kerran. Koska suosio oli suuri ja alasali täyttyi innokkaista laulajista, tilaisuus järjestetään tänäkin vuonna. Kapakoissa on järjestetty Kauneimpia myös jo viime vuonna, silloin oli kaksi tilaisuutta kapakoissa, tänä vuonna kolme, Martzahn kertoo.

Tilastokeskuksen tuoreen vapaa-aikatutkimuksen mukaan suomalaisten kulttuurin harrastamisesta eniten suosiotaan ovat kasvattaneet konsertit. Elävää musiikkia kävi viime vuonna kuuntelemassa lähes 60 prosenttia suomalaisista. Vielä 15 vuotta sitten luku 40 prosenttia.

Määrällisesti eniten kasvua on tapahtunut pop- tai rock-konserteissa käynneissä. Myös joulukonserteissa käymisestä on tullut selvästi entistä suositumpaa. Viime vuonna lähes 20 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista kertoi käyneensä joulukonsertissa kuluneen vuoden aikana. Edellisen kerran, kun tätä mitattiin, tulos oli 10 prosenttia.

Kotimaan suurimpiin tapahtumatuotantoyhtiö Warner Music Live tuo Lakeuden Ristiin tänä vuonna kolme konserttia. Ensimmäinen näistä oli jo viime viikolla, kun kirkossa esiintyi Suvi Teräsniska, jonka joulun konserttikiertue alkoi juuri Seinäjoelta.

Warnerilla on havaittu joulukonserttien kysynnän kasvu jo pidemmällä aikavälillä. Joulun konserttikiertueita myös suunnitellaan pitkälläkin aikavälillä eteenpäin.

– Laadukkaiden suomalaisten artistien konserteille on toki kysyntää ympärivuotisesti. Yleisesti joulukonserttien kasvu on tapahtunut oikeastaan pidemmällä aikavälillä ja pikkuhiljaa. Ihmisille on selkeästi muodostunut osaksi joulun traditioita käydä joulukonserteissa, Warnerin markkinointipäällikkö Jaana Kapanen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat