Paikalliset

Painija Petra Olli on Seinäjoen Vuoden urheilija

Petra Olli palkittiin Seinäjoen Vuoden urheilijana.

Jorma Rinne

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta on yksimielisesti päättänyt myöntää Vuoden urheilija -palkinnon painija Petra Ollille. Petra Olli asuu Seinäjoella ja edustaa Lappajärven Veikkoja. Ollin tuorein saavutus on MM-kulta Budapestissa 65-kiloisten sarjassa.

Muita saavutuksia aikaisemmilta vuosilta ovat muun muassa MM-hopea Las Vegasissa 2015 (58 kg), EM-kulta Riiassa 2016 (60 kg), EM-kulta Kaspijskissa 2018 (65 kg), EM-pronssi Vantaalla 2014 (58 kg) ja Pohjoismaiden mestaruus 2014 (63 kg).

Vuoden urheilijaa valittaessa tulee kysymykseen yleisen sarjan suomenmestaruuden voittanut ja mahdollisesti kansainvälisesti menestynyt urheilija, jonka asuinpaikka on Seinäjoki. Palkinnonsaajaksi valitaan henkilö, joka on urheilussa näkyvästi esillä ja toimii esimerkkinä nuorisolle omassa lajissaan. Palkinto voidaan myöntää myös joukkueelle tai seuralle.

Palkinnon suuruus on 3 600 euroa. Vuoden urheilija -palkintoa saavat ehdottaa paikalliset urheiluseurat. Aiempia palkinnonsaajia ovat muun muassa Seinäjoen jalkapallokerho, Jukka-Pekka Vainionpää sekä Pekka Rintamäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Petra Ollin MM-kulta on historiallinen – "Tämä on sataprosenttinen tulos, jackpot"25.10.2018 09.21
Seinäjoen kulttuuripalkinto Laitakaupungin orkesterille: "Luovaa, rajoja rikkovaa ja taiteellisesti kunnianhimoista"6.12.2018 15.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat