Puheenaihe

Trafi sulki suomalaisten ajokorttitiedot julkistaneen sivustonsa – "Käymme läpi saamamme palautteen"

Kuvituskuva.

JOHANNAERJONSALO

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on poistanut väliaikaisesti käytöstä aikaisemmin tällä viikolla avaamansa Kuljettajatiedot-sivuston. Sivustolta pystyi selvittämään, onko tietyn henkilön ajo-oikeus voimassa vai ei.

Sivuston käyttöönottoa perusteltiin taksialan kilpailutuksella.

– Liikenneasioiden tiedot ovat lähtökohtaisesti julkisia. Kun taksiliikenne on monipuolistunut, kaikilla pitää olla mahdollisuus tarkastaa kuljettajan ajo-oikeus, Trafin tieto- ja tilastopalveluiden yksikönpäällikkö Hannu Parkkisenniemi kommentoi Kauppalehdelle.

Trafi tiedotti tänään kello 12.25, että Kuljettajatiedot-palvelu on väliaikaisesti pois käytöstä yleisöpalautteen takia.

– Palvelun antamista tiedoista ja tietojen julkisuudesta on tullut Trafille kyselyjä. Ymmärrämme huolen ja siksi käymme läpi saamamme palautteen. Palvelussa näytetään kaikkien suomalaisen ajokortin omaavien henkilöiden julkiset tiedot. Kyse on julkisesta viranomaisrekisteristä, joten perinteiset markkinointi- tai yhteystietojen luovutuskiellot eivät estä tietojen näkymistä tässä palvelussa. Turvakiellon alaisia tietoja ei näytetä, korostaa Trafin toimialajohtaja Janne Huhtamäki.

Trafi suhtautuu tietosuojaan ja tietoturvaan erittäin vakavasti ja käy läpi kuljettajatiedot-palvelusta tulleet palautteet. Selvitystyön ajan palvelu on poissa käytöstä, Trafi kertoo tiedotteessaan.

Ajo-oikeuteen liittyvät tiedot on määritelty laissa julkisiksi, minkä perusteella Trafilla on velvollisuus luovuttaa tietoja.

Tiedot ovat olleet julkisia aikaisemminkin, ja niitä on voinut kysyä puhelimitse, sähköpostitse tai maksullisesti netissä. Uudella sivustolla kuka tahansa pystyi tarkastelemaan tietoja ilmaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat