Paikalliset

Seinäjoen uudenvuodenjuhla aiheuttaa erikoisjärjestelyjä liikenteeseen – katuja suljetaan ja autoille varataan 1 400 parkkipaikkaa

Uudenvuodenjuhla huipentuu ilotulitukseen.

arkisto / Riina Haapala

Koko perheen juhla järjestetään viime vuoden innoittamana Joupiskan Liikuntakeskuksessa. Uudenvuodenjuhla alkaa kello 19 Joupiskan rinneravintolan edustalla.

Viime vuonna Alakylä-seuran ja alueen yrittäjien järjestämä uudenvuoden ilotulitus sai niin suuren suosion, että Joupiskan lähikadut ruuhkautuivat pahasti. Sen vuoksi tänä vuonna liikennejärjestelyihin kiinnitetään erityistä huomiota ja niistä on käyty ennakkoon keskustelu poliisin kanssa.

Poikkeavat liikennejärjestelyt alkavat maanantaina 31. joulukuuta kello 17. Lakeudentie muutetaan yksisuuntaiseksi Joupinrajan ja Piilosenkaaren liikenneympyrän välillä. Katu on yksisuuntainen Joupinrajan liikenneympyrästä Huhtalantien suuntaan. Piilosenkaarelle asetetaan puomit Filssinkaaren ja Finskankaaren liittymiin. Myös Jouppilanvuorenrinteen liittymään asetetaan puomi.

Tapahtumaan tulevaa yleisöä pyydetään vähentämään liikenneruuhkia pysäköimällä autot läheisille parkkialueille, jotka on varattu tapahtumakäyttöön. Noin kilometrin päässä tapahtumapaikasta sijaitsevat Seinäjoki Areenan, Seinäjoen jäähallin, OmaSP Stadionin, Jääurheilukeskuksen ja Alaseinäjoenkadun parkkialueet. Reilun kilometrin päässä Juhonkadulla on myös tapahtumakäyttöön varattu parkkialue. Joupiskan liikuntakeskuksen parkkialue on myös tapahtumakäytössä, mutta se oletettavasti täyttyy ensimmäisenä. Edellä mainituille parkkialueille sopii yhteensä noin 1 400 autoa.

Liikennejärjestelyt puretaan asteittain kello 19.30 lähtien. Liikenteenohjaajina toimii Seinäjoen Hiihtoseuran jäseniä.

Sään salliessa tapahtuman alussa nähdään Joupiskan hiihtokoulun soihtulasku, jonka jälkeen Alakylä-seuran edustaja toivottaa kaikki tervetulleeksi tapahtumaan. Seinäjoen kaupungin tervehdyksen tuo tapahtumaan kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja Seinäjoen seurakunnan tervehdyksen tuo kirkkoherra Jukka Salo. Puheiden jälkeen nähdään MoDe-ryhmän vanne-esitys. Tapahtuma huipentuu noin kello 19.20 ilotulitukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Seinäjoen uudenvuodenjuhla uudistuu – ilotulitusta ei nähdä enää Lakeudenpuistossa4.12.2018 07.54
Ilotulitteiden käytön rajoittamiseen pyrkivällä kansalaisaloitteella suuri suosio – kerännyt alle viikossa jo 13 000 nimeä9.12.2018 13.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat