Paikalliset

Rakennusalalta lahjoituksia SeAMKin varainkeräykseen – yli odotusten sujunut keräys on tuottanut 1,2 miljoonaa euroa

SeAMKin rehtori Tapio Varmola ja Talonrakennusteollisuus ry:n aluepäällikkö Jari Lehtonen allekirjoittamassa lahjakirjaa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMK

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on tällä viikolla saanut kahdelta rakennusalan yhteisöltä yhteensä 35 000 euron lahjoitukset.

Talonrakennusteollisuuden Pohjanmaan Piiri ry tekee varainkeräykseen 10 000 euron lahjoituksen. Talonrakennusteollisuus ry toimii talonrakennusalan yritysten toimialayhdistyksenä Rakennusteollisuus RT:ssä. Yhdistyksen noin 450 jäsenen joukossa ovat maan suurimmat rakennusyhtiöt sekä valtakunnallisesti kattava joukko pieniä ja keskisuuria talonrakennusurakoitsijoita.

Rakennusmestarien Säätiö sr on päättänyt lahjoittaa SeAMKille 25 000 euroa. Vuonna 1952 perustetun säätiön tarkoituksena on rakennusmestariammattikunnan käytännöllisen, rakennusteknillisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen, avustaminen ja tukeminen.

Talonrakennusteollisuus ry:n aluepäällikkö Jari Lehtosen mukaan Pohjanmaan jäsenyritykset pitävät tärkeänä, että Pohjanmaalla on rakennusalan ammattikorkeakoulutusta.

– Talonrakentaminen on joka kunnan ja etenkin kasvavan sekä kehittyvän alueen tärkeitä perustoimintoja ja rakennusalalla on liittymäpinta suureen osaan yhteiskunnan eri toimintoja. Siten alan koulutus omalla paikkakunnalla ja siihen liittyvien eri näkökulmien laaja ymmärtäminen luo menestysedellytyksiä. Tulevaisuudessa korostuvat erityisesti älykkään elinympäristön teknologiat, Lehtonen kertoo.

– Toivomme lahjoituksen kohdistuvan talonrakentamisen tuotantoon ja digitalisaation uusiin avauksiin, johon SeAMK on varainkeräyksen profiloinut.

YIT:n aluejohtaja Mikael Snellmanin mukaan SeAMKin monipuolinen rakennusalan koulutus vastaa hyvin työelämän tarpeita ja tukee paikallisen yritystoiminnan osaamispääomaa.

– Käytännönläheinen koulutus ja yritysten kanssa tehtävä yhteistyö luovat hyvät valmiudet tuleville osaajille. Välitöntä tarvetta on eniten työnjohtajista mutta ala on laajasti tärkeä työllistäjä tulevaisuudessakin, Snellman toteaa.

SeAMKin rehtori Tapio Varmola kiittää lämpimästi Talonrakennusteollisuuden Pohjanmaan Piiri ry:tä ja Rakennusmestarien Säätiötä lahjoituksista.

– Rakennusalan monipuolinen koulutus on yksi Seinäjoen ammattikorkeakoulun avainaloista. Arvostamme lahjoituksia suuresti.

Valtion vastinrahaan oikeuttavan varainkeräyksen määräaika lähenee vuoden loppuessa. Vastinraha kohdennetaan ammattikorkeakouluille suhteessa niiden vuoden 2018 aikana keräämään yksityiseen pääomaan.

SeAMK on syksyn aikana saanut useita lahjoituksia, jotka ovat suuruudeltaan olleet 1 000 – 20 000 euroa. Kauppatieteellistä tutkimusta tukeva Liikesivistysrahasto on lahjoittanut SeAMKille 20 000 euroa. Lahjoittajina ovat olleet myös useat seudun pk-yritykset.

– Tällä hetkellä keräämämme summa on 1 205 000 euroa. Varainkeräys on sujunut SeAMKin osalta yli odotusten, mistä suuri kiitos kaikille noin 60 lahjoituksen tehneelle yhteisölle ja yksityishenkilölle. Lahjoitukset ovat vielä mahdollisia, ja lopullisen tilinpäätöksen pääsemme tekemään tammikuun puolella, SeAMKin vararehtori Elina Varamäki kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

SeAMKin uusi laboratorio on samaan aikaan leipomo, lihatalo sekä meijeri21.11.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat