Urheilu

Ex-ferrari-pomo kertoo: Tämän vuoksi Arrivabene sai potkut – "Häneltä puuttui sitä jotain"

Maurizio Arrivabene

MTV:n uutisvideo

Pitkin päivää velloneet huhut F1-tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen lähtöpasseista Ferrarilta saivat virallisen vahvistuksen maanantaina.

Tallipäällikön tehtävät ottaa aiemmin tekisenä johtajana toiminut Mattia Binotto. Binotto aloittaa työt uudessa pestissään välittömästi.

Arrivabene jättää Ferrarin neljän vuoden jälkeen. Markkinointipuolella ennen toiminut Arrivabene käynnisti työt Ferrarin tallipäällikkönä vuoden 2014 loppupuolella.

Ferrarin ex-pomoihin lukeutuva Cesare Fiorio kertoo vähintääkin aavistelleensa jo jonkin aikaa, että Maurizio Arrivabene saa tehdä tiimipäällikkönä tilaa Mattia Binottolle. 

– Mattia Binotto tulee tekemään hyvää työtä seuraajana, Fiorio toteaa italialaiselle Radio 1:lle.

Binotto on toiminut tätä ennen Ferrarin teknisenä johtajana ja Fioriolla, 79, on häneen tuntuvasti kovempi luottamus kuin Arrivabeneen.

– Kun Sergio Marcionne oli vielä mukana Ferrarin F1-projektissa, niin tulokset kehittyivät suotuisasti. Arrivabenella ei ollut kuitenkaan kilpailullista kokemusta, sillä hän tuli tehtäväänsä markkinointipuolelta, ja häneltä puuttui sitä jotain. Sen vuoksi hän saa lähteä.

Binotto teki läheistä yhteistyötä edesmenneen Marchionnen kanssa.

– Binotto on kasvanut Ferrari-vuosiensa aikana. Hänelle kuuluu kiitos siitä, että Ferrarin auto on kehittynyt positiivisesti. Binottolla on selkeä etu Marcionneen teknisen kokemuksensa myötä, Fiorio painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Italialaislehti: Räikkösen ex-pomo saa kenkää – syynä välirikko tallin sisällä7.1.2019 12.32

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat