Paikalliset

Hevosurheilun vuoden parhaat palkitaan Seinäjoki Areenalla järjestettävässä Ravigaalassa

12-vuotias suomenhevostamma Akaasia on ehdollla Ravigaalan Vuoden hevonen -kategoriassa. Akaasia on vuoden 2018 ravikuningatar. Kurikkalainen Ari Oja-Nisula on hevosen omistaja, valmentaja ja kasvattaja.

Anna-Pia Ahola

Kotimaisen raviurheilun tekijät ja seuraajat kokoontuvat Seinäjoelle juhlimaan ravivuoden 2018 parhaita saavutuksia lauantaina 19.1.

Seinäjoki Areenalla järjestettävässä Suomen Hippoksen tilaisuudessa palkitaan vuoden ansioituneimmat hevoset, ohjastajat sekä omistajat. Kategorioina ovat muun muassa vuoden ohjastaja, valmentaja, hevonen, kasvattaja ja omistaja.

Suurimmassa osassa kategorioita valinnat tekee ravitoimittajien raati. Ravigaalassa pääsee ammattilaisten lisäksi mielipiteensä esittämään raveja seuraava yleisö. Edelleen ehdokkaat Vuoden hevonen ja Vuoden raviteko -äänestyksiin on asettanut Ravitoimittajat ry:n hallitus, mutta näissä kahdessa kategoriassa voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Viime vuonna vastaavassa äänestyksessä mielipiteensä esitti noin 6000 suomalaista.

Ehdokkaina Vuoden hevonen -kategoriassa ovat: Akaasia, Costello, Graceful Swamp, Landen Paukku, Ranch Kelly. Viime vuonna saman kategorian voiton vei Köppinen. Tätä ennen voittajia ovat olleet muun muassa Jokivarren Kunkku, Elian Web ja Brad de Veluwe.

Vuoden raviteko -kategoriassa ehdolla ovat puolestaan seuraavat: Ideapark Lumiravit, Josveisin Pariisin kylmäveriottelun voitto, Saaga S – satu suomenhevosesta -elokuva, Varsakunkku-kilpailusarja sekä Ylivieskan Ruunakunkkarit-kilpailu.

Perinteikäs raviurheilun vuosijuhla järjestetään jo 24. kerran.

Suomen Hippos odottaa paikalle saapuvaksi 300-400 vierasta. Heidän joukossaan on sekä kotimaisen raviurheilun tähtiä että penkkiurheilijoita.

Tilaisuuteen on esimerkiksi kutsuvieraina kutsuttu kaikki viisi ehdokasta kategorioista Vuoden ohjastaja ja Vuoden valmentaja.

– Toivomus on, että saisimme aktiiviselta raviurheilualueelta, Etelä-Pohjanmaalta, runsaasti väkeä mukaan tapahtumaan. Kyseessä on varsin arvokas ja ainutlaatuinen tapahtuma, jossa sekä tähdet että fanit ovat kaikki yhdessä juhlistamassa ravikautta, Suomen Hippoksen raviurheilun tiedottaja Hanna Laakso kuvaa tapahtuman luonnetta.

 

Juttua muokattu 10.1. kello 13.00. Yleisöäänestyksessä viime vuonna annettujen äänien määrä on 6000, eikä 600 kuten juttuun oli virheellisesti kirjoitettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat