Paikalliset

Maitopurkin Dracula-mainos pelottaa pikkulapsia

Lapsia pelästyttänyt mainos katoaa pian maitopurkeista Seinäjoen seudulla. Vaalimainoksilla ei ole asiaa maitopurkin kylkeen.

Krista Rintala

Seinäjoen kaupunginteatterin Dracula-mainos Ilmajoen osuusmeijerin maitopurkissa on saanut ainakin muutamien äitien pannun kuumenemaan.

Nimimerkki haisuli666 kertoi Suomi24-keskustelupalstalla, että ensin hänen lapsensa järkyttyivät, kun pelottava vampyyrikreivi Dracula oli lehtimainoksessa.

– Nyt maitopurkissakin on tuo samainen teatterin mainos. Lapset pelkäävät sitä. Koittakaa aikuiset vähän miettiä, mihin noita teatterimainoksia vielä laitatte, raivoaa nimimerkki.

 

Emme laita poliittisia mainoksia maito-purkkeihimme. Ne eivät ole neutraaleja.”

Hänen mukaansa Dracula-mainos on pilannut perheen monta iltaa ja yötä.

 

– Miten itse tuota Vampiresta selittäisit lapsille, jotka pelkää pimeää ynnä muuta nukkumaan mennessä? Ei sellaisia ole olemassakaan, muuten vaan kuva maitopurkissa on sellainen, ettei minun lapsuudessa ainakaan tuollaisia ollut. Joku raja!

Toinen äiti kertoo Seinäjoen Sanomille, että hänen lapsensa olivat itkeneet hysteerisesti nähdessään Draculan ilveilevän maitopurkissa.

– Olen yrittänyt selittää heille, että se on vain satuolento, mutta pienin lapsistani ei enää uskalla nukkua yksin.

Äiti kertoo kaatavansa nyt lapsilleen maitoa niin, etteivät he näe maitopurkkeja.

– He kuitenkin yhdistävät Draculan maitoon ja muistavat sen aina juodessaan sitä.

Ilmajoen osuusmeijerin toimitusjohtaja Matti Lähdesmäki pahoittelee Dracula-mainoksen aiheuttamaa mielipahaa lapsiperheissä.

– Mainoksessa on yllättävän vahvat värit ja voi täten olla jonkun mielestä pelottava, mutta pian Dracula poistuu ruokapöydistä, kertoo Lähdesmäki.

Hänen mukaansa mainos on puolessa miljoonassa maitopurkissa niin, että ne kiertävät kaupoissa noin kuukauden. Enää tuosta ajasta on jäljellä muutama viikko. Sitten maitopurkkeihin ilmestyy uusi mainos.

– Hyväksymme maitopurkkeihimme Seinäjoen alueen koskevia tapahtumia. Teatterin lisäksi maitopurkeissamme on ollut muun muassa koulujen ja Superpesiksen mainoksia omien tuotteidemme lisäksi. Jatkossa aiomme lisätä omaa mainontaamme, kun löimme hynttyyt yhteen Juustoportin kanssa.

Mutta mitä mainoksia ette hyväksy maitopurkkeihinne?

–  Kilpailijoiden mainoksia, aloittaa Lähdesmäki.

Hänen mukaansa halukkaita mainostajia on niin paljon, etteivät kaikki mahdu maitopurkkeihin.

– Valitsemme niihin sopivimmat mainokset, joiden pitää neutraaleja ja positiivisia. Olimme iloisia esimerkiksi siitä, että saimme Eliittikisojen myötä Tero Pitkämäen kuvan maitopurkkeihimme.

Yhtä mainosta Ilmajoen osuusmeijeri ei kelpuuta maitopurkkeihinsa mistään hinnasta.

– Emme laita poliittisia mainoksia maitopurkkeihimme. Ne eivät ole neutraaleja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat