Paikalliset

JymyJusseilla kaikkien aikojen pesisvuosi – isot tapahtumat myös haastavat seuraa

JymyJussien puheenjohtaja Ossi Viljanen sanoo tämän vuoden olevan iso mahdollisuus. Erityistapahtumien kautta saadaan näkyvyyttä.

Riina Haapala

Mahdollisuuksien vuosi, kuvailee pesäpalloseura JymyJussien puheenjohtaja Ossi Viljanen.

JymyJussit nähdään ensin huhtikuussa Fuengirolassa Superpesiskauden avauksessa ja kesällä Seinäjoella pelataan pesiksen suurtapahtuma Itä-Länsi.

Fuengirolassa järjestetään kauden avaus nyt kolmatta kertaa. JymyJussit on mukana ensikertalaisena. Vastaansa joukkue saa hallitsevan Suomen mestarin, Joensuun Mailan.

– Nähdään, missä joukkue on. Tason mittaus heti ensimmäisessä sarjapelissä, Viljanen sanoo.

Järjestäjäseura IPV pyysi JymyJusseja mukaan. Viljanen uskoo, että siihen vaikuttivat kokemukset viime vuodesta: Vimpelin Vedon mukana olo näytti, että pohjalaiset lähtevät seuraamaan pesäpalloa myös Aurinkorannikolle.

Oman kiinnostavuutensa joukkueeseen tuo myös Vimpelistä JymyJussien riveihin siirtynyt Henri Puputti. Viljasen mukaan Puputti on tuonut joukkueeseen juuri sellaisen vahvistuksen, jota haluttiinkin. Viime kauden jälkeen joukkueen kanssa käytiin keskustelu tavoitteista ja tänä vuonna tähdätään Superpesiksessä neljän parhaan joukkoon.

– Puputilla päivittäisen tekemisen laatu on avainsana. Ei riitä, että tehdään jossain kohtaa tiukasti, vaan pesis alkaa olla lajina niin vaativa, että pitää elää 12 kuukautta kuten huippu-urheilija.

Kauden askelmerkit on luotu jo joulukuussa ja huhtikuussa paketin pitäisi olla kasassa.

– Syyskuussa tiedetään, kuinka on onnistuttu.

Toinen vuoden suurtapahtumista on Itä–Länsi-ottelu, joka pelattiin Seinäjoella edellisen kerran vuonna 2014. Viljasen mukaan tapahtuman lipunmyynti on alkanut hyvin.

– Ensimmäisen 24 tunnin aikana myytiin enemmän lippuja kuin viime vuonna kahden ensimmäisen viikon aikana, Viljanen kertoo.

– Se kertoo kiinnostuksesta Pohjanmaalla.

Organisaatiolle suurtapahtuman järjestäminen on iso ponnistus, mutta samalla se tuo Viljasen mukaan mahdollisuuksia, kuten isoa näkyvyyttä.

– Vaikea nähdä, että toista samanlaista vuotta tulee. Ehkä sitten, jos pelataan mestaruudesta, mutta sinne pääsy pitää ansaita.

Ennen kesää pelataan vielä pesäpallon halli-SM. JymyJussit saa ensin vastaansa Koskenkorvan ja heti seuraavana päivänä Vimpelin.

– Varsinkin Vimpeli-pelissä on latausta. Voisin veikata, että vimpeliläiset kyllä tulevat katsomaan, kun Puputti pelaa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen erivärisessä haalarissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat