Puheenaihe

Konkurssien määrä kasvoi lähes 17 prosenttia – tästä korkea luku johtuu

Riitta Ketola

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi vuoden 2018 tammi–joulukuussa 16,9 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Viime vuonna vireille pantiin 2 534 konkurssia, mikä on 366 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aikaisemmin.

Viidenneksen nousu ei välttämättä kerro talouskasvun loppumisesta, vaan taustalla on tilastoharhaa.

Ero vireille pantujen konkurssien määrässä johtuu osaltaan verohallinnon alkuvuodesta 2017 tekemien konkurssihakemusten poikkeuksellisen pienestä lukumäärästä.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi teollisuutta ja kaivostoimintaa lukuun ottamatta kaikilla päätoimialoilla. Eniten konkurssit kasvoivat muiden palveluiden päätoimialalla, joka kattaa muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen "konkurssiin menemistä" ilmaisun varsinaisessa merkityksessä.

– Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken, Tilastokeskus kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat