Paikalliset

Alahärmässä tutkitaan Wilma-järjestelmän tietoturvaloukkausta – opettajien nimissä lähetetty luvattomia viestejä ja oppilaiden tietoja katsottu

Kuvituskuva. Kuvan henkilö ei liity tapaukseen.

Arkisto/Ulla Mether

Alahärmän yläkoulun Wilma-järjestelmän tietoturvaloukkausta tutkitaan, tiedottaa Kauhavan kaupunki.

Ohjelmalla on lähetetty opettajien nimissä luvattomia viestejä oppilaille, katsottu oppilaiden tietoja ja muokattu niitä. Luvattomaan käyttöön joutuneet käyttäjätunnukset kuuluvat koulun opettajille.

Väärinkäytökset ovat tapahtuneet 21.–26. joulukuuta, mutta mahdollisesti myös pidemmällä aikavälillä. Asiasta on tehty rikosilmoitus ja poliisi tutkii asiaa. Tietosuojavaltuutetulle on myös tehty ilmoitus asiasta. Kauhavan kaupunki tutkii tapausta sisäisesti ja siitä tiedotetaan tarvittaessa lisää, kun kaikkia asiaan liittyviä henkilöitä on kuultu ja asiasta on saatu lisää tietoa.

Vielä ei ole tiedossa, mitä tietoja järjestelmästä on katseltu luvatta. Osa Wilma-järjestelmään oppilaista tallennettavista tiedoista on salassa pidettäviä. Tästä syystä on oletettavaa, että luvattomilla kirjautumisilla on mahdollisesti päästy käsiksi myös näihin tietoihin. Koulun oppilaille ja heidän huoltajilleen on ilmoitettu tietoturvaloukkauksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat