Puheenaihe

7 suomalaista maailman 100 vastuullisimman yrityksen listalle – Neste teki energiayhtiöiden historiaa

NESTE

Suomalainen energiayhtiö Neste on sijoittunut kolmanneksi vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalla. Listan on tehnyt kanadalainen Corporate Knights. Suomalaisia yrityksiä sadan parhaan joukossa oli seitsemän (Outotec 12. UPM-kymmene 23. Kone 43. Metso 49. Nokia 64. Kesko 88.).

Global 100 -listauksessa arvioidaan julkisesti saatavia tietoja muun muassa yrityksen ympäristö- ja sosiaalisesta vastuusta sekä hallinnosta.

Neste sai kehuja innovaatiokyvystään ja hallituksen tasapuolisesta sukupuolijakaumasta.

Corporate Knights totesi, että Neste säilytti asemansa listan parhaana energiayhtiönä, koska yhtiön puhtaan tuotannon osuus liikevaihdosta on alansa huippua. Myös energiaa, hiiltä, vettä, typpioksideja ja pienhiukkasia koskeva suoritus on parhaan viidenneksen joukossa.

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo, ettei sijoitusta voi pitää itsestäänselvyytenä, koska kaikki maailman huippuyritykset pyrkivät yhä parempiin suorituksiin.

– Olemme erittäin iloisia päästyämme maailman sadan vastuullisimman yrityksen joukkoon, ja sijoitus kolmen parhaan joukossa toisen kerran peräkkäin on meille suuri kunnia.

Neste on nyt 13. kertaa peräkkäin Global 100 -listalla. Mikään muu energiayhtiö ei ole yltänyt listalle yhtä monta kertaa peräkkäin.

Maailman vastuullisimmaksi yritykseksi valittiin tanskalainen kemianteollisuuden yritys Chr. Hansen ja toiseksi luksusbrändeistään tunnettu ranskalainen Kering. Nesteen taakse neljänneksi jäi tanskalainen energiayhtiö Ørsted ja viidenneksi lääketeollisuudessa toimiva brittiläinen GlaxoSmithKline.

Nordea oli kolmanneksi parhaana pankkina ja kolmanneksi parhaana ruotsalaisyrityksenä sijalla 47.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat