Paikalliset

Työllistämispalkkio-kokeilu alkoi Etelä-Pohjanmaalla – työnantajat voivat saada 4 000 euroa pitkäaikaistyöttömän palkkaamisesta

Kuvituskuva.

Arkisto/Juha Perämäki

Etelä-Pohjanmaalla tuli vuoden alusta voimaan puolen vuoden Työllistämispalkkio-kokeilu, jonka tarkoituksena on edistää pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten työllistymistä sekä palkkatuen käyttöä yrityksissä.

Kokeilun aikana työnantaja voi saada 4 000 euron työllistämispalkkion palkatessaan palkkatuella pitkäaikaistyöttömän tai osatyökykyisen toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Työllistämispalkkio voidaan myöntää myös viime vuonna syyskuun ensimmäisen päivän jälkeen myönnettyihin palkkatukijaksoihin, jos työsopimus muutetaan määräaikaisesta toistaiseksi voimassa olevaksi.

Työllistämispalkkion maksaa TE-toimisto ja työnantajan tulee hakea sitä kolmen kuukauden kuluessa sen kalenterikuukauden päättymisestä, jonka aikana toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on tehty. Työsuhteen on oltava voimassa palkkiota haettaessa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä laskee voimakkaasti Etelä-Pohjanmaalla, mutta edelleen yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli joulukuun lopulla 855 henkilöä. Heistä yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 365 henkilöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat