Paikalliset

SeAMKista valmistuneet opiskelijat antoivat hyviä arvioita opinahjolleen – ylemmissä AMK-tutkinnoissa SeAMK oli Suomen toiseksi paras

Kuvituskuva

Anna-Pia Ahola

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelmat ovat saaneet hyviä arvioita ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä.

Valtakunnallisessa vertailussa ensimmäisiksi SeAMKin AMK-tutkinto-ohjelmista sijoittuivat restonomien (1/3) ja rakennusmestarien tutkinto-ohjelmat (1/9). Opiskelijat nostivat toiselle sijalle konetekniikan (2/17), automaatiotekniikan (2/6) sekä bio- ja elintarviketekniikan insinöörien (2/4) ja kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomien (2/3) tutkinto-ohjelmat. Kärjen tuntumassa ovat myös agrologien tutkinto-ohjelma ja tradenomien tutkinto-ohjelma.

Aloittain tarkasteltuna SeAMK sai parhaat sijoitukset tekniikan (3/19), palvelualojen (3/18) ja liiketalouden (4/21) ohjausaloilla.

Ammattikorkeakoulujen välisessä vertailussa SeAMK saavutti AMK-tutkintojen osalta sijan 12/23. Sen sijaan ylempien AMK-tutkintojen osalta SeAMK nousi koko maan vertailussa toiseksi (2/23).

Ylemmissä AMK-tutkinnoissa SeAMKin koulutusaloista sijoittuivat hyvin liiketalouden ala (1/21), tekniikan ala (3/17) ja sosiaali- ja terveysala (2/23).

Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä (AVOP) opiskelija arvioi ja antaa palautetta toteutuneesta koulutuksesta. AVOP-kyselymittaristo on syntynyt Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n, Suomen opiskelijakuntien SAMOK ry:n, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön (OTUS) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) yhteisenä hankkeena. Kyselymittariston käyttöönotosta ja sen kehittämisestä vastaa Arene ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat