Ruoka

Olut kelpaa blinien kyytipojaksi – tässä pienpanimoiden ammattilaisten omat suosikit

Jari Mämmi, Teerenpeli: Blinien kaveriksi suosittelen ehdottomasti Onnenpekka Pils -oluttamme. Tämän oluen kevyt katkeruus ja maltillinen humalointi taittavat hyvin hieman rasvaisen blinin makua.

Marko Pietikäinen, Iso-Kallan Panimo: Suosittelen meiltä blineille Blonde Alea. Se on väriltään kullankeltainen ja maultaan hedelmäinen ale. Belgihiiva antaa olueen mausteisen vivahteen. Blinien kylkeen Blonde sopii mainiosti, koska se toimii mausteisen ruuan kanssa, blinien kohdalla sipulin ja kaviaarin kera.

Mikko Mäkelä, Panimoyhtiö Hiisi: Blineille suosituksena on Peri India Pale Lager. Peri on reilusti aromihumaloitu, vehreän sitruksinen ja hennon maanläheinen lager. Toimii hienosti blinien hentojen sävyjen kanssa ajamatta kuitenkaan niiden yli. Erityisen hyvin Peri toimii, jos blinien ohessa on mädin ja smetanan lisäksi tarjolla esimerkiksi tilliä ja sipulia. Uskaliaimmat voivat käyttää Periä myös itse blinien valmistuksessa nesteenä.
 

Jani Honkanen, Panimo Honkavuori: Vaalea olut, jonka makumaailma ei dominoi blinien ainutlaatuista makumaailmaa. Kapteenin miellyttävä katkerohumala ja hedelmäisyys tasapainottavat blinilisukkeiden antamaa suolaista makua.

Kirjoittaja: Olli Sorjonen

Tämä helppo bliniresepti ei vaadi tuntien tekeytymistä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Olutbrändien ykkössija vaihtui – tässä on nyt suomalaisten eniten arvostama merkki8.11.2018 08.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat