Paikalliset

Kansanmusiikki valloittaa Alman

Sampo Lassila Narikka esiintyy hotelli-ravintola Almassa keskiviikkona 13. helmikuuta.

Rafael Vázquez

Seinäjoella kuullaan 13. helmikuuta kahta suomalaisen kansanmusiikin huippuyhtyettä ja tutustutaan tanssitupatoimintaan.

MARS-festivaalin liveohjelman avaavassa konsertissa esiintyvät suomiklezmerin edelläkävijänä tunnettu Sampo Lassila Narikka ja vahvasti eteläpohjalaiseen pelimanniperinteeseen musiikkinsa pohjaava Petri Hakala & Piia Kleemola -duo. Yhtyeiden välillä lavan valtaa Nordic Dance Kaustinen, joka on kaikille avoin osallistava tanssiklubisarja.

Sampo Lassila Narinkka -trion konsertti alkaa perinteisellä, vanhaan tyyliin soitetulla klezmerillä. Kappale kappaleelta yhtye lisää musiikkiinsa sävyjä ja tehoja päätyen lopulta yhtyeen omintakeiseen originaalimusiikkiin, uuteen suomalaiseen klezmeriin.

Illan päätteeksi setillisen tanssittavaa kansanmusiikkia soittavat Petri Hakala ja Piia Kleemola esittävät suomalaisia kansanmusiikkiklassikoita kamarimusiikillisessa hengessä vahvasti improvisoiden. Ohjelmistossa olevat sävelmät on poimittu tarkoin valiten vanhojen arkistonauhojen ja nuottikokoelmien joukosta ja ne saavat Hakalan ja Kleemolan taitavassa käsittelyssä uusia tulkintoja.

Illan erikoisuutena on kaikille avoin tanssitupa. Nordic Dance on nuorten kansanmusiikin ja -tanssin ammattilaisten ideoima osallistava tanssiklubisarja. Nordic Dance -klubeilla opetellaan ja tanssitaan suomalaiseen ja muihin pohjoismaisiin traditioihin pohjautuvia tansseja elävän musiikin tahdissa. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita, mutta klubit soveltuvat myös tanssia pidempään harrastaneille. Klubin vetäjinä toimivat alavutelaislähtöinen muusikko Leija Lautamaja sekä Saana Kujala.

Illan ohjelman tuottaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö yhteistyössä Pro Kaustinen ry:n, Folk Extreme ry:n ja Suomen Kansanmusiikkiliiton kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat