Puheenaihe

Matti Nykäselle puuhataan muistokylttiä viimeiseksi jääneen keikkapaikan seinään Helsingissä – Omistaja: "Tuttu meille vuosien takaa, maanläheinen kaveri"

Ravintolan Pallogrillin omistaja Kari Serenius tapasi Matti Nykäsen useita kertoja vuosien varrella, kun Nykänen oli esiintymässä Sereniuksen ravintoloissa. - Hänestä jäi hyvät muistot. Todella maanläheinen kaveri.

Jussi Vehkasalo

Matti Nykäselle suunnitellaan muistokylttiä kauppakeskus Saaressa sijaitsevan ravintola Pallogrillin seinään.

Laajasalolaisravintola oli viimeinen ravintola, jossa maanantain vastaisena yönä yllättäen menehtynyt Nykänen esiintyi. Nykänen teki keikan ravintolassa edellisenä perjantaina eli vain kaksi päivää ennen kuolemaansa.

– Pyydämme vielä Matin omaisilta lupaa kylttiin, mutta tarkoitus olisi tehdä tyylikäs muistolaatta, jossa korostuu sekä urheilijan että viihdetaiteilijan roolit, toteaa hankkeen puuhamies, laajasalolainen Pekka Laurikainen.

Laurikainen latasi alkuviikolla idean muistokyltistä Laajasalo-ryhmään Facebookissa ja kysyi ryhmäläisten mielipidettä asiaan. Idea sai kannatusta ja hetkessä yli 200 reaktiota, valtaosa kannustavia.

Laajasalolaiset saavat olla mukana vaikuttamassa siihen, minkälainen muistokyltti ravintolan seinään tulee.

Ensi viikon aikana Laurikaisen tuntema graafikko suunnittelee kolme kylttivaihtoehtoa, jotka laitetaan näytille Facebookiin. Vedokset ovat nähtävillä myös itse ravintolassa. Eniten ääniä saanut valitaan.

– Ensi viikon aikana yleisö pääsee kommentoimaan ja valitsemaan. Muistokylttiin tulee varmastikin kuva viimeisestä keikasta sekä urheilu-urasta. Siihen tulee todennäköisesti kaksi Matin kuvaa. Hän oli maailman paras mäkihyppääjä sekä myös viihdetaiteilija, Laurikainen tiivistää ajatuksensa.

Pallogrillin omistaja Kari Serenius pitää ideaa hyvänä.

– Meidän mielestä se on ihan ok. Hän oli tuttu henkilö meille vuosien takaa.

Nykänen kävi vuosien varrella esiintymässä Sereniuksen omistamissa ravintoloissa, kuten Pitäjänmäen Wossikassa. Sereniuksella on Nykäsestä pelkästään hyvää sanottavaa.

– Kiltti. Näin voi sanoa, ei mikään nenä pystyssä kulkeva julkkis. Todella maanläheinen kaveri.

Ravintola laittoi maanantaina omille nettisivuilleen pätkän uutisvideosta perjantaiselta keikalta. Videon saatteena oli teksti: Matin viimeinen keikka Pallogrillissä. Mäkikotkan muistoa kunnioittaen Pallogrillin väki.

Ravintola Pallogrilli on yksi Laajasalossa sijaitsevan uuden kauppakeskus Saaren ravintoloista. Kauppakeskus avattiin marraskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Lennä Nykäsen Matti!" – katso, miten Matti Nykänen veti legendaarisen kappaleen Helsingin keikalla viime viikonloppuna4.2.2019 08.55
Matti Nykänen koki sielunkumppanuutta Juiceen – "Tuntui, että mulla ei ole ketään todellista ystävää, ei mitään eikä ketään"5.2.2019 10.40
Kansanmies antoi ylävitosia viimeiseen asti – näin Matti Nykänen villitsi yleisön marraskuussa 20184.2.2019 08.30
Urheiluministeri Terho selvittää Matti Nykäsen valtiollisia hautajaisia – "Suoritukset vertaansa vailla"5.2.2019 18.01
Mediat: Matti Nykänen kuoli kotonaan kesken arkisten kotitöiden – "Olemme surun murtamia", sanoo sisko4.2.2019 12.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat