Paikalliset

Pesäpallon hallisarja käynnistyy viikonloppuna – JymyJussit vahvistui kauden kynnyksellä yllätyssiirron myötä.

Seinäjoen JymyJussit pelaa hallisarjan kotiottelunsa Seinäjoki Areenalla. Superpesiksen kauden tavoitteeksi on asetettu välieräpaikka.

Arkistokuva/ Jorma Vainio

Pesäpallon hallisarjan ottelut käynnistyvät helmikuussa.

Miesten Superpesiksen 16 joukkuetta on jaettu neljään alueelliseen lohkoon. Seinäjoen JymyJussit karsii paikastaan jatkopeleihin Alajärven Ankkureiden, Koskenkorvan Urheilijoiden ja Vimpelin Vedon kanssa.

Maakunnallisten paikallisotteluiden päänäyttämönä toimii Seinäjoki Areena, missä pelaavat ”kotiotteluitaan” JymyJussien lisäksi Koskenkorva, Alajärvi kuin Vimpelikin. Kuudesta lohkon ottelusta neljä pelataan Seinäjoella.

Pelit pelataan kolmen viikonlopun aikana. Ensimmäinen kaksi peliä sisältävä turnausviikonloppu pelataan sunnuntaina 10.2. Avauspelissä kohtaavat Alajärven Ankkurit ja Seinäjoen JymyJussit. Iltapäivän ottelussa jatkavat Koskenkorvan Urheilijat ja Vimpelin Veto.

Naisten puolella ottelut alkavat kuukautta myöhemmin maaliskuussa. Seinäjoen Maila-Jussien naiset kohtaavat Halli-SM-alkulohkossaan Lappajärven Veikot ja Lapuan Virkiän. Lohkon järjestys ratkaistaan kolmen ottelun turnauksella, joka pelataan maaliskuun 2. päivä Seinäjoki Areenalla.

Uuden kauden kynnyksellä JymyJussit vahvistui yllätyssiirron myötä, kun seura kertoi tehneensä Vimpelin Vedon mestaruusvuosien pelaajan Mikko Haukkalan (33) kanssa sopimuksen.

Yllätyksen sopimuksesta tekee se, että Seinäjoki oli kertonut joukkueen olevan koossa tulevaa kautta varten. Haukkala on myös kärsinyt loukkaantumisesta, ja kopparin olkapää operoitiin leikkauksessa. Olkapään kuntoutus on edelleen kesken.

Sopimuksen aloitteellinen osapuoli oli Haukkala. Neuvottelujen ja tunnustelujen jälkeen joukkueen pelinjohto sekä pelaajat näyttivät vihreää valoa Haukkalan sopimukselle.

Haukkala kertoo nyt lähtevänsä hakemaan pelipaikkaa nälkäisestä ja nuoresta joukkueesta, joka osaa pitää hauskaa, mutta samalla pelata tosissaan.

– Tuntuu, että tälle pesäpallolle ei vielä ole ihan kaikkia antanut. Näin, että tällainen nuori ja nälkäinen JymyJussien joukkue olisi justiin tämmöisen suoraselkäisen pohjalaisen oikia paikka, Haukkala toteaa seuran Youtube-kanavalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat