Paikalliset

Seinäjoen Kiekkokerho ja S-Kiekko Juniorit yhdistymässä: "Haluamme turvata juniorijääkiekon myönteisen kehityksen"

Kuvituskuva

Riikka Lamminen/arkisto

Seinäjokelaiset juniorijääkiekon erikoisseurat S-Kiekko Juniorit ry ja Seinäjoen Kiekkokerho ry ovat yhdistämässä voimansa ja toimintansa yhteisen lipun ja tunnuksen alle.

Kuluneen talven aikana seurojen johto on käynyt keskusteluja yhteistyön tiivistämisestä, ja alkuvuoden aikana hallitukset ovat tehneet päätöksen voimien yhdistämisestä huhtikuusta 2019 alkaen tulevaa kautta varten. Käytännössä yhdistyminen tarkoittaa sitä, että Seinäjoen Kiekkokerhon toiminta siirtyisi osaksi S-Kiekko Junioreiden toimintaa.

Perusteita voimien yhdistämiselle on paljon. Juniorijääkiekon myönteisen kehityksen jatkuminen Seinäjoella halutaan turvata yhdessä. Jääkiekon pelaaja- ja harrastajamäärät ovat Seinäjoella olleet kasvussa. Tämän on seurojen tiedotteen mukaan mahdollistanut Seinäjoen kaupungin myönteinen suhtautuminen lajin olosuhteiden kehittymiseen parin viime vuoden aikana.

– Toisaalta kaksi junioriseuraa ovat omin voimin menestyksekkäästi kehittäneet toimintaansa, mikä on huomattu Jääkiekkoliittoa myöten. Tästä on osoituksena muun muassa Seinäjoelle saatu Jääkiekkoliiton tuki taitovalmentajan palkkaukseen, seurojen tiedotteessa todetaan.

Seurojen mukaan viime vuosien kehitys on kuitenkin osoittanut, ettei Seinäjoen kokoisessa kaupungissa ole tarvetta kahdelle toisistana erillään toimivalle seuralle.

– Nyt on aika tiivistää jääkiekkoyhteisö yhteisen tunnuksen alle ja välttää näin tarpeeton jakaantuminen kahteen leiriin. Lapset ja nuoret ovat tämän toiminnan ydin, ja heitä varten seurat ja yhdistykset ovat olemassa. Heidän kannaltaan on parempi toimia yhtenäisenä.

Voimien ja resurssien yhdistämisellä S-Kiekkoon seurat haluavat vahvistaa seinäjokelaista kiekkoilua ja tehdä sitä kaupungin ulkopuolellakin kiekkopiireissä nykyistäkin paremmin tunnetun, vahvan kiekkoseuran. Toisaalta lasten jääkiekon ja urheilun aloittamisen kynnystä halutaan madaltaa omin, aktiivisin toimin.

Kiekko- ja luistelukoulu ovat olleet molempien seurojen toiminnan perusta, ja sellaisena sen halutaan edelleen vahvistuvan.

Yhdistymisen valmistelua jatketaan talven ja kevään ajan, jotta seurojen yleiset kokoukset voivat tehdä lopulliset viralliset päätökset huhtikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jouppilanvuoren uusitun jäähallin vihkiäisiä vietetään S-Kiekon Suomi-sarjan ottelun lomassa1.10.2018 09.45
”Töitä on tehty hallin saamiseksi” – S-Kiekossa odotetaan innolla mestistason hallia30.3.2018 19.30
SJK-juniorit ja Seinäjoen Mimmiliiga suunnittelevat toteuttavansa seurojen yhdistämisen syksyyn mennessä23.1.2019 14.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat