Makumaailma

Mäkkärin hampurilaisten tekotapaan mullistus: Tätä suosittua kysymystä et voi enää esittää

Toimitusjohtaja Olli Johansson esitteli Kampin uusitun Mäkkärin avajaisissa itsepalvelunäyttöjä. Hänen mukaansa suurin osa asiakkaista tekee tilauksen niiden kautta.

McDonald's on jatkanut pikaruokaravintoloiden uudistamista Helsingissä. Pöytiintarjoilu ja itsepalvelukioskit otettiin viimeisimpänä käyttöön Kampissa, jonka remontti valmistui tiistaina.

Uudistukset näkyvät myös keittiössä, jossa hampurilaisia ei tehdä enää valmiiksi asiakkaita odottamaan. Jatkossa kassalla ei siis kannata kysyä yleistä kysymystä: "mitä hampurilaisia on valmiina".

– Varmasti tuota vielä jonkun aikaa kysellään, mutta valmiita hampurilaisia ei enää ole. Uusituissa ravintoloissa jokainen hampurilainen valmistetaan tilauksesta, sanoo Suomen McDonald'sin toimitusjohtaja Olli Johansson.

Hampurilaisten valmistusta on nopeutettu niin, että ne valmistuvat noin minuutissa.

– Proteiinit, kuten naudanlihapihvit odottavat valmiina lämpimässä. Tilauksen jälkeen sämpylä paahdetaan ja hampurilainen kootaan nopeasti.

Naudanlihapihvejä voidaan säilyttää 15 minuuttia ja uppopaistettuja tuotteita 20 minuuttia.

– Enimmillään lämpimiä hampurilaispihvejä voi olla valmiina esimerkiksi Kampin ravintolassa reilut 90, kertoo McDonald'sin EOTF-kouluttaja Jere Varila.

Suomessa on tällä hetkellä 64 McDonald's-pikaruokaravintolaa. Seuraava avataan Espoon Suomenojalle.

– Tarkoitus on avata 15 uutta ravintolaa viiden seuraavan vuoden aikana, Johansson kertoo.

Helsingin keskustaan jäi kuusi McDonald'sia sen jälkeen, kun Sokoksen ja Iso Roobertinkadun ravintolat suljettiin pari vuotta sitten.

– Etsimme myös Helsingin keskustasta uutta paikkaa. Hyvien liikepaikkojen omistajat voivat olla McDonald'siin yhteydessä.

Johansson sanoo, että lähes kaikki jatkossa perustettavat McDonald'sit ovat auki vuorokauden ympäri ja niissä palvellaan myös autokaistalla.

–Autokaistat ovat meille iso fokus. Yhteiskunta kehittyy niin, että ihmiset ovat jatkuvasti liikkeessä.

Johansson ei pidä mahdottomana ajatusta, että McDonaldseja perustettaisiin huoltoasemien sisälle Hesburgerien ja Burger Kingien tapaan.

McDonald's aloitti kotiinkuljetuksen Helsingissä viime vuoden keväällä. Johanssonin mukaan palvelun suosio on ylittänyt odotukset. Samalla keskiostoksen summa on kasvanut.

– Palvelua tullaan ehdottomasti jatkamaan, Johansson lupaa.

Itsepalvelunäyttöjen käyttö on ollut Mäkkäreissä huippusuosittua. Johansson sanoo, että suurin osa asiakkaista tekee tilauksen itsepalveluna. Tämä ei hänen mukaansa vaikuta negatiivisesti työntekijöiden määrään.

– Ennemminkin henkilökunnan määrä kasvaa, koska tarjoilemme ruoan pöytiin ja ruoan kysyntä on meillä kasvussa.

Kaiken kaikkiaan Suomessa McDonald'sin kokonaismyynti kasvoi viime vuonna noin 5 prosenttia. Vuonna 2017 myynti kasvoi 6,5 prosenttia.

– Kasvu on lähellä tavoitetta, mutta tavoittelemme vielä isompaa kasvua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Burger Kingin uusi idea kumpusi ”suomalaisten melankolisesta mielenlaadusta ja sosiaalisten tilanteiden kammosta”13.2.2019 15.50
Tämä ateria hiljentää myös vannoutuneen lihansyöjän – kasvispihveillä nostat hampurilaisen uudelle tasolle27.2.2019 19.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat