Paikalliset

SJK sai uuden vahvistuksen riveihinsä – yhdysvaltalaispelaaja voitti viime kaudella Islannin mestaruuden

Dion Acoff

SJK

SJK vahvistaa rivejään yhdysvaltalaisella Dion Acoffilla. 27-vuotias Acoff pelasi edellisellä kaudella Islannin mestaruuden voittaneen Valurin riveissä ja siirtyy Seinäjoelle vapaalla siirrolla. Acoff on nopea oikean laidan hyökkäävä pelaaja.

Acoff oli mukana jo pari viikkoa sitten SJK:n harjoituksissa ja hän on vapaa edustamaan SJK:ta heti.

– On onni liittyä tähän seuraan. Odotan innolla tätä uutta haastetta urallani, ja en malta odottaa, että pääsen mukaan kentälle, Acoff sanoo.

Los Angelesista kotoisin oleva 175-senttinen Acoff on pelannut neljä edellistä kautta Islannissa. Hän voitti Valurin kanssa viime kaudella triplamestaruuden, kun joukkue juhli Islannin mestaruutta, ja voitti lisäksi Islannin Liigacupin ja supercupin. Acoff ja Valur voittivat Islannin mestaruuden myös kaudella 2017. Hän pelasi Valurissa myös euro-otteluita. Ennen Valur-siirtoaan Acoff pelasi Thróttur Reykjavikissa kaksi kautta, joista ensimmäinen päättyi liiganousuun.

Acoff on nuorempana ollut jalkapallon ohella yleisurheilija ja muun muassa juossut 100 ja 200 metrin pikamatkoja. Hänet rankattiin kuitenkin jo yläasteikäisenä USA:n top 40 tulevaisuuden lupauksiin jalkapallossa, ja Acoff kuului USA:n U18-maajoukkueeseen. Hän pelasi maajoukkueessa kaksi ottelua Irlantia ja Portugalia vastaan.

Acoffin pelilupa on kunnossa ja hän on tarvittaessa käytössä heti SJK:n riveissä virallisissa otteluissa.

– Hän on yksi profiilipelaajista, joita olemme halunneet joukkueeseemme tänä talvena. Hän tuo meille uuden vaihtoehdon hyökkäykseen. Dion on erittäin hyökkäävä ja nopea pelaaja, ja vaikka meillä onkin nopeita pelaajia ennestään, on Dion kuitenkin aivan erityisen nopea, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Hän on meidän käytettävissämme heti, mutta ei varmaankaan pysty heti pelaamaan täyttä ottelua, koska matkusti tänne viikolla. Mahdollisesti hän on kuitenkin jo mukana lauantaina kokoonpanossa. Hän oli meidän mukana aiemmin ja ehti pelata sisäisen ottelunkin joukkueen kanssa, joten hän tuntee jo pelikavereita ja taktiikkaammekin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat