Paikalliset

Talvilomaviikko lisää vipinää sisäseikkailupuistoissa – kylpylän perhehuoneet lähes loppuunmyyty

Koulujen talvilomaviikko tuo vilskettä sisähuvipuistoihin, kylpylään ja myös eläinpuistoon. Kuva Seinäjoen Duudsonit Activity Parkista.

Matias Helinko

Koulujen hiihtolomaviikot vilkastavat kävijämääriä. Härmän kylpylän myyntijohtaja Pasi Vainio kertoo, että seuraaville kolmelle viikolle lähes kaikki perhehuoneet on myyty loppuun.

– Muutamia on vielä jäljellä, mutta talo on täynnä lomalaisia ja vapaa-ajan matkustajia, Vainio kertoo.

Vainion mukaan lomaviikkojen varauksia on tänä vuonna tullut aikaisemmin kuin mitä viime vuonna. Muuten myynti on melko samanlaista, huoneita on varattu hieman enemmän kuin aiemmin.

Hiihtolomaviikoilla mennään Vainion mukaan samalla sapluunalla kuin aiemminkin: kylpylä on avoinna joka päivä, ravintolat ovat auki ja ohjelmaa on päivittäin.

– Kaikkea musavisasta hernepussin heittoon ja siltä väliltä. Ja kun lapsiperheitä on paljon, niin Nippe Norsu käy katsomassa, että tenavat syövät aamupalaa ja leikittää välillä lapsia.

Seinäjoen HopLopin puistoesimies Ulla Yli-Kohtamäki sanoo, että syys- ja talvilomaviikot ovat sisäseikkailupuistojen sesonkiaikaa.

– Oletettavaa on, että kävijämäärät kasvavat huomattavasti verrattuna normaaleihin arkipäiviin, Yli-Kohtamäki sanoo.

Seinäjoella on talvilomaviikolla uutuutena myynnissä lisälystilippuja. Puistossa leikkiessä voi ostaa seuraavaa seikkailupäivää varten edullisemman lipun.

Seinäjoen Duudsonit Activity Parkissa hiihtoloma on vuoden toiseksi vilkkain viikko, vilkkaampi on perinteisesti syysloma. Toimitusjohtaja Jani Karvosen mukaan viikko on kuitenkin ollut yleensä hyvä ja tänäkin vuonna puistoon on tulossa jonkin verran ryhmiä.

– Perinteisesti lomaviikoilla torstai on ollut se huippu. Olen yrittänyt pohtia, mistä se johtuu. Onko niin, että vanhemmat sanovat, että jos olette kiltisti, niin pääsette huvittelemaan, Karvonen miettii.

Hiihtolomaviikolla järjestetään myös suosittu yöleiri, joka myytiin loppuun hetkessä. Viikkoon on muutenkin valmistauduttu: henkilökunta ja keittiö ovat varautuneet siihen, että väkeä on normaalia enemmän liikkeellä.

– Päiväkodissa on vähän hiljaisempaa, niin pystyy katsomaan sisäisesti, että missä henkilökunta on.

Myös aukioloajat poikkeavat normaalista: puisto on talvilomaviikolla avoinna poikkeuksellisesti joka päivä.

Ähtärin eläinpuistossa loma-ajat ovat sesonkia, näin myös tänä vuonna.

Erityisesti kiinnostukseen ovat vaikuttaneet vuosi sitten eläinpuistoon saapuneet pandat Lumi ja Pyry.

– Selvästi edellisvuoden tapaan on enemmän kiinnostusta puistoa kohtaan. Vaikka puisto on ihana talvellakin, pandat on sellainen kiinnostuksen herättäjä, kertoo Ähtärin eläinpuiston viestintäpäällikkö Lea Lahtinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat