Puheenaihe

Asumistukien määrä hyppäsi 2,1 miljardiin euroon viime vuonna – näin moni suomalainen saa tukea asumiseen

Opiskelijat kasvattivat viime vuonna Kelan maksamien asumistukien määrää.

Juha Perämäki

Kela maksoi asumistukia vuonna viime vuonna yhteensä 2,1 miljardia euroa. Se on 5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Vuoden lopussa asumistukien piirissä oli 849 648 henkeä eli 15 prosenttia väestöstä. Asumistukia saavien määrä on 2 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

– Yleisen asumistuen menojen suurta kasvua selittää opiskelijoiden siirtyminen yleisen asumistuen piiriin syksyllä 2017. Vuosi 2018 oli ensimmäinen täysi vuosi, jolloin yleistä asumistukea maksettiin myös lapsettomille opiskelijoille, sanoo Kelan pääsuunnittelija Heidi Kemppinen.

Palkkatuloja yleistä asumistukea saavista ruokakunnista on joka kolmannella. Palkkatuloja saavien yleisen asumistuen saajaruokakuntien määrä on kasvanut 23:sta 35 prosenttiin vain neljässä vuodessa.

Joulukuussa yleistä asumistukea saaneiden ruokakuntien huomioidut palkkatulot olivat keskimäärin 1 087 euroa kuukaudessa.

Lapsiperheillä palkkatulot olivat keskimäärin suuremmat kuin muilla ruokakunnilla, 1 723 euroa kuukaudessa. Yhden hengen opiskelijaruokakunnilla huomioidut palkkatulot olivat keskimäärin 585 euroa kuukaudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hallitus luopuu kohutusta kimppakämppien asumistukiuudistuksesta – opiskelijajärjestöt riemuissaan28.11.2017 13.42

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat