Paikalliset

Seinäjoen uusi keskusta rauhoittuu ainakin hetkellisesti, kun Keskustori valmistuu huhtikuussa. Maakunnan suuri kaupan ja ravintola-alan toimija Eepee seuraa maltillisesti keskustan kaupan kehittymistä.

Eepeen tuorein panostus keskustaan on uudistettu Rosso ja tämän yhteyteen avattu Fafa´s.

Matias Helinko

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, ilmoitti vuoden 2018 tilinpäätöksensä yhteydessä, että sen Megakeskuksessa toimiva kauneuden ja hyvinvoinnin erikoisliike Emotion muuttaa kuluvan vuoden aikana keskustan ulkopuolelle Hyllykallion Prisman yhteyteen.

Aikaisemmin oli jo tiedossa, että Megakeskuksessa liiketoimintansa lopettaa Pukumies. Vuoden vaihteessa liikkeen alasajosta ilmoitti puolestaan Megakeskusta vastapäätä sijaitseva perinteinen seinäjokelainen kenkäkauppa Kenkä-Salmi.

Eepeen kaupallisen johtajan Jari Palon mukaan Emotionin muuton taustalla ei ole yksistään se, että asiakasvirrat olisivat kauppakeskuksessa vähentyneet. Kilpailutilanteeseen on vaikuttanut esimerkiksi Keskon viime vuonna lanseeraama hyvinvointiin erikoistunut Hehku-ketju sekä Seinäjoelle asettunut Pohjoismaiden johtava kosmetiikkaketju Kicks.

– Taustalla on useampikin syy. Tärkein niistä on kuitenkin se, että olemme keskustassa vuokralla ja vuokrasopimus päättyi. Prismasta taas vapautui sopiva tila, joka on meidän oma ja jossa on vankka asiakasvirta, Palo kertoo.

Seinäjoen keskustan kaupallisesta vetovoimasta ovat viime aikoina olleet huolissaan keskustan yrittäjät, Seinäjoen Yrittäjät edunvalvojana sekä tavalliset kaupunkilaiset.

Palon mukaan Eepee seuraa keskustan markkinatilanteen kehittymistä tarkasti: samalla tarkkuudella kuin markkinatilannetta koko alueella, ja tilanteeseen reagoidaan aina tarpeen niin vaatiessa.

– Kyllä me olemme huolissamme, ja on totta, että kehittämistoimet ja isot rakennustyömaat ovat selvästi vaikuttaneet asiakkaiden käyttäytymiseen. Seuraavaksi jäämme odottamaan, mitä uusi keskusta ja torin rauhoittuminen tuo tullessaan, kun asiointi normalisoituu, Palo selvittää.

Päivittäistavarakaupan tulokseen ja asiakasmääriin keskustan remontilla on Palon mukaan ollut lievä vaikutus. Keskustan remontin vaikutusta on kuitenkin vaikea tekijänä eristää kokonaisuudesta, johon vaikuttaa samanaikaisesti esimerkiksi verkkokaupan vahvistuminen sekä kilpailu muiden suurten toimijoiden kanssa.

– Syksyllä on edessä jälleen uusi haaste ja tilanne, kun Ideapark valmistuu, Palo toteaa.

Samanaikaisesti kun keskusta käy läpi muodonmuutosta, Eepee on käynyt läpi ravintola-alan omistuksiaan.

Eepee avasi vasta uudistetun Rosson ja tämän yhteyteen täysin uuden Fafa´s-konseptiravintolan.

Eepeen matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Juhamatti Arosen mukaan seuraavia siirtoja tullaan tekemään harkiten. Keskustorin välittömään yhteyteen Eepee ei esimerkiksi ole tuomassa uusia ravintoloita.

Keskustan kehittymistä, uusien kerrostalojen valmistumista sekä uusien asukkaiden määriä jäädään nyt seuramaan rauhassa.

– Keskitymme nyt kehittämään olemassa olevia toimintoja ja katselemme rauhassa, mihin uusi keskusta asettuu. Valmistuvia ja rakenteilla olevia rakennuksia on vielä monta, Aronen toteaa tilanteesta.

Ravintolapuolen seuraava muutos on kuitenkin jo tiedossa. Vuodesta 2012 alkaen Eepeen operoima Hesburger-pikaruokaketjun Torikeskuksen myymälä siirtyy pikaruokaketjun itsensä operoimaksi maaliskuun alussa. Osana muutosvaihetta Eepee supisti purilaisravintolan aukioloaikoja.

Eepee keskittyy jatkossa Lähi-ABC-liikennemyymälöiden kehittämiseen.

– Olemme sopineet, että Eepee ylläpitää ja kehittää toimintaa omissa kiinteistöissä, ja Hesburger-ketju operoi yksiköitä kauppakeskusyksiköissä, ja tämän vuoksi päädyimme kyseiseen ratkaisuun. Me avaamme uuden Hesburger-yksikön valmistuvan Lähi-ABC Kauhavan ja S-Marketin yhteyteen, joka valmistuu loppuvuonna, Aronen kertoo taustoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat