Paikalliset

Kohuttu dokumentti Seinäjoen arabikevät esitetään Jalasjärvellä

Dokumentin pääosissa ovat Shihab ja Antti-Jussi Hirsimäki.

Elokuvaosuuskunta Siperia

Paljon keskustelua herättänyt dokumenttielokuva Seinäjoen arabikevät esitetään Kino Jalasjärvellä lauantaina 16. maaliskuuta.

Esityksen järjestävät Vaasan vaalipiirin vihreät.

– Mediassa paljon puhutusta elokuvasta on levitetty paljon ristiriitaista tietoa, jonka vuoksi on tärkeää että ihmiset voivat nähdä sen itse ja luoda omat mielipiteensä itsenäisesti, kertoo elokuvan lehdistöesityksessä nähnyt Etelä-Pohjanmaan vihreiden puheenjohtaja Henna Salo.

– Kyseessä on dokumentti, jossa pyritään lähestymään vaikeaa asiaa useasta näkökulmasta. Olemme kutsuneet paikalle elokuvan tekijöitä, sekä ketä tahansa aiheesta kiinnostuneita.

Elokuvassa esitetään vuonna 2015 alkanutta Euroopan turvapaikanhakukriisiä sen ihan alkumetreiltä asti, keskittyen ilmiön seuraamiseen kolmesta näkökulmasta: keskushahmoina toimivat irakilainen turvapaikanhakija, maahanmuuttokriittinen suomalainen sekä vastaanottokeskuksen johtaja.

Elokuvan ohjaaja Matti Reinikka kertoi Yleisradiolle, että elokuvan “pyrkimys on puhua vaikeista asioista ja kunnioitaen ihmisiä ja heidän vakaumuksiaan.”

Paikalle Kino Jalasjärvelle on tulossa ainakin kaksi elokuvan keskeisistä hahmoista, katupartiotoiminnan Seinäjoella käynnistänyt Antti-Jussi Hirsimäki sekä irakilaislähtöinen Shihab.

Esitys maksaa 10 euroa, ja esityksen tuotot suunnataan Jalasjärvellä paikalliselle lasten ja nuorten puistohankkeelle. Esitys järjestetään lauantaina 16. maaliskuuta kello 18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Elokuvasäätiö kielsi Seinäjoen arabikevät -dokumentin esittämisen tiloissaan: "Ei vastaa säätiön arvoja"1.3.2019 08.36

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat