Paikalliset

"Tilanne on vähän kuin tuuman putkeen työnnettäisiin kolmen tuuman tavaraa" – Seinäjoen ja Tampereen välinen kaksoisraide jakaa ehdokkaiden mielipiteet

VAALIT   Vaasan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaat pitävät kaksoisraidetta tärkeänä, mutta moni kaipaa ensin parannusta tieverkkoon.

Kaksoisraide ja raiteet ovat olleet paljon esillä tänä vuonna. Kaksoisraiteen asema pohjalaismaakuntien tärkeimpänä hankkeena jakaa kuitenkin kansanedustajaehdokkaat kahtia.

Riina Haapala

Seinäjoen ja Tampereen välinen kaksoisraide Vaasan vaalipiirin alueen tärkeimpänä liikennehankkeena jakaa ehdokkaat lähes tasan kahtia. 46 prosenttia Seinäjoen Sanomien vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista on sitä mieltä, että kaksoisraide on hankkeista tärkein. Saman verran vastaajista on eri mieltä asiasta. Kantaansa ei osaa sanoa noin yhdeksän prosenttia vastaajista. Jutun kirjoittamisen aikaan vaalikoneeseen oli vastannut 90 ehdokasta.

Eniten kannatusta kaksoisraiteen asema tärkeimpänä hankkeena saa vihreiltä ehdokkailta. Vähiten kannatusta ajatus saa RKP:n ehdokkailta.

– Kaksoisraide on tällä hetkellä tärkein taataksemme yritystemme elinvoimaisuuden. Sen jälkeen raidetta on hyvä jatkaa myös Vaasaan ja Kokkolaan, sanoo Taru Yli-Panula (vihr.) Seinäjoelta.

– Se on just näin! Mainitulla välillä kulkee paikoitellen yhtä raideparia pitkin niin työ- kuin muitakin matkalaisia ja esimerkiksi Rautaruukin valssattuja teräslevyjä samaan aikaan. Junat ovat myöhässä eikä rata vedä. Tilanne on vahän sama kuin tuuman putkeen työnnettäisiin kolmen tuuman tavaraa. Ei pelaa. Kaksoisraide on ehdoton niin yritysten tavarantoimitusten kuin henkilöliikenteenkin kannalta. Helsingistä Tornioon kulkeva rautatie on Suomen raideliikenteen selkäranka. Nyt siinä on muutama välilevyn pullistuma, jotka pitää hoitaa, sanoo seinäjokelainen Anneli Manninen (sin.).

Moni ehdokkaista pitää kaksoisraidetta tärkeänä, mutta huoli teiden kunnosta oli puoluerajat ylittävää. Erityisesti kaivattiin nelikaistaisuutta Seinäjoelta Lapuan kautta Kauhavalle kulkevalle valtatie 19:lle.

– Seinäjoki-Tampere 2-raide on Etelä-Pohjanmaan liikennehankkeiden top2:ssa tai top3:ssa. Toinen erittäin tärkeä liikennehanke on VT19 sujuvoittaminen Kauhava-Seinäjoki välillä, sanoo Antti Kurvinen (kesk.) Kauhavalta.

– Koko Suomen kannalta päärata on tärkeä väylä Ouluun asti, mutta oman alueen liikennehankkeet ja väylien kunnossapito ovat vähintään yhtä tärkeitä näillä lakeuksilla asuville. Meille koko VT 19 ja erityisesti Seinäjoki-Kauhava -väli on tärkeä ja siitä Seinäjoelta Lapualle ulottuva osuus on ensisijainen, sanoo lapualainen Helena Lahtinen (kok.).

– Se on tärkeä, mutta näkisin vielä tärkeämmäksi muuttaa Ilmajoki-Seinäjoki-Lapua -tien nelikaistaiseksi. Ylipäänsä teiden kuntoon tulee panostaa. Sen jälkeen kaksoisraide Seinäjoen ja Tampereen väliin, sanoo kurikkalainen Leena Kurikka (ps.).

Vaalikone

Ehdokas, puuttuuko kutsu? Jos olet ehdolla eduskuntavaaleissa Vaasan vaalipiirissä, etkä ole saanut kutsua vaalikoneeseemme, otathan yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Seinäjoen Sanomien vaalikone löytyy osoitteesta www.seinajoensanomat.fi/vaalikone.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat