Paikalliset

Streng ja Håkans solmivat täysammattilaissopimukset

URHEILU   Molemmat nuoret saivat peliaikaa Suomen Cupissa ja vakuuttivat pelaamisellaan.

Daniel Håkans (vasemmalle) ja Jeremiah Streng solmivat ammattilaissopimukset SJK:n edustusjoukkueen kanssa.

SJK

SJK on muuttanut Daniel Håkansin ja Jeremiah Strengin aiemmin solmimat juniorisopimukset täysammattilaisopimuksiksi.

Alun perin molemmat tulivat SJK Akatemiaan, mutta talven aikana VIFK-kasvattien esitykset noteerattiin, ja he nousivat mukaan edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Molemmat saivat peliaikaa Suomen Cupissa ja esitykset olivat sen verran mallikkaita, että molemmat jatkavat nyt edustusjoukkueen mukana.

– Kun tulin tänne, oli tavoitteena päästä mahdollisimman nopeasti edustuksen kanssa harjoittelemaan ja mukaan edustusjoukkueeseen. Nyt se on sitten näin. Nyt tehdään kovaa työtä, ja toivon, että pääsisin myös mahdollisimman paljon pelaamaan, sanoo laitapelaaja Daniel Håkans.

– Kyllä tässä todella tyytyväinen on. Se oli alun perinkin omana tavoitteena, että pääsisin edustuksen kanssa treenaamaan ja nyt se on toteutunut. Nyt haluan vielä vain enemmän pelejä ja lisää maaleja, sanoo hyökkääjä Jeremiah Streng.

–  Se oli hieno hetki, kun pääsin kertomaan pojille, että he saavat harppauksen eteenpäin edustusjoukkueeseen. Olen myös erittäin innoissani siitä, että he ovat nyt sitoutuneet SJK:hon pitkäjänteisesti seuraaviksi viideksi kaudeksi, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Myös SJK:n päävalmentaja on ollut tyytyväinen siihen, mitä hän on nähnyt kaksikossa.

– Mielestäni tämä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka asiat voivat jalkapallossa mennä. Heidät kiinnitettiin meidän akatemiaan, mutta kun meillä oli joulukuussa tarvetta pelaajille harjoituksiin, kysyin Jani Uotiselta suosituksia, että ketkä voisivat tulla meidän mukaamme harjoituksiin. Hän suositteli muun muassa Håkansia ja Strengiä. Sitten harjoituksissa he näyttivät jotain erityistä. Molemmat tekivät työtä sen eteen, että he ansaitsevat tämän tilaisuuden, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

17-vuotias ja 186-senttinen Jeremiah Streng pelasi Suomen Cupissa kaikissa viidessä ottelussa ja teki niissä kolme maalia sekä syötti yhden. Maalimäärällään hän oli Suomen Cupin Veikkausliiga-lohkojen maalipörssin kärjessä. Lisäksi hän teki kaksi maalia Jaroa vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Streng valittiin juuri Suomen U18-maajoukkueeseen, joka kohtaa Montenegron tuplamaaottelussa maaliskuun puolivälissä.

18-vuotias Daniel Håkans pelasi Suomen Cupissa neljässä ottelussa ja osoitti niissä olevansa erittäin vaikea pideltävä liigapakeille. Hän harhautteli pelaajia, ja jakoi syöttöjä omille hyökkäyspäässä. Hän voi pelata kumpaa laitaa tahansa, tai keskellä hyökkääjän alapuolella. Myös Håkans on pelannut urallaan Suomen poikamaajoukkueissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat