Paikalliset

Karva-Kaverit ilahduttavat lapsia ja ikäihmisiä – Etelä-Pohjanmaalla etsitään lisää väkeä toimintaan

7-vuotias Tiko toimii Karva-Kaverina. Omistaja, Etelä-Pohjanmaan aluekoordinaattori Mari Neva-Keturi kertoo, että alueelle tarvittaisiin lisää karvaisia kavereita.

Riina Haapala

7-vuotias Tiko tutkii uteliaana uutta paikkaa. Kuono nuuhkuttaa kiinni lattiassa, mutta taskusta löytyvät herkkupalat vievät kuitenkin voiton. Tiko on Karva-Kaveri, joka vierailee kouluissa ja erilaisissa hoitolaitoksissa.

Tikon omistaja, Suomen Karva-Kavereiden Etelä-Pohjanmaan aluekoordinaattori Mari Neva-Keturi kertoo, että toiminnassa on mukana kaikenkarvaisia eläimiä.

– Koiria, kissoja, pupuja, minipossu ja poni, Neva-Keturi luettelee.

Karva-Kaverit vierailevat muun muassa lasten ja vanhusten luona ilahduttamassa. Etelä-Pohjanmaalla kaksi koiraa toimii myös lukulemmikkeinä. Koirat käyvät Kurikan, Kauhajoen ja Teuvan kirjastoissa kuuntelemassa tarinoita.

Karva-Kaverin tulee olla sosiaalinen ja tulla toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Ennen hyväksyntää lemmikit testataan. Olennaista on selvittää, kuinka ne reagoivat muun muassa lapsiin ja kolahduksiin. Seinäjoella testitilaisuutta ollaan järjestämässä huhtikuussa, sillä alueelle etsitään lisää karvaisia kavereita. Toki kaikki koirat eivät sovellu kaikenlaiseen toimintaan.

– Tikosta ei kyllä lukukoiraa tulisi, koska se on siihen liian vilkas, Neva-Keturi nauraa.

Karva-Kaverit ovat keikoilla aina ohjaajansa kanssa.

– Etelä-Pohjanmaalla meitä on kolmisenkymmentä, Neva-Keturi kertoo.

Neva-Keturi on itse ollut toiminnassa mukana vuodesta 2013. Hän vieraili jo aiemmin vanhan tiibetinspanielinsa kanssa vanhainkodeissa, mutta muutettuaan Jurvaan, hän lähti mukaan Karva-Kavereiden toimintaan. Vierailuista ei makseta palkkaa, vaan toiminta pohjautuu vapaaehtoisuuteen. Neva-Keturin mukaan siitä saa kuitenkin paljon myös itselle.

– Hirveästi uusia ystäviä, joihin ei muuten välttämättä tutustuisi, Neva-Keturi sanoo.

– Ja kun menee vanhuksen luo ja nostat koiran sänkyyn ja lasittunut katse vaihtuu ihastukseen, niin tulee hyvä mieli.

Mikä Karva-Kaverit?

Suomen Karva-Kaverit on vuonna 2011 perustettu yhdistys.

Suomen Karva-Kaverit käyvät vapaaehtoistoimintana ilahduttamassa vanhuksia, kehitysvammaisia, lapsia ja nuoria lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Ohjaajat ovat Suomen Karva-Kaverit ry:n jäseniä ja ovat toiminnassa mukana vapaaehtoisina ilman korvausta. He ovat vaitiolovelvollisia vierailun tapahtumista.

Toimintaan Etelä-Pohjanmaalla mukaan haluavat voivat olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

Lisätietoa toiminnasta on yhdistyksen nettisivuilla osoitteessa www.suomenkarvakaverit.fi.

Lähde: Suomen Karva-Kaverit ry

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat