Paikalliset

Mehmet Hetemaj on SJK:n kapteeni tällä kaudella: "Tuntuu hyvältä"

Matias Helinko

Keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj on valittu SJK:n kapteeniksi kaudelle 2019.

Vuodesta 2015 lähtien SJK:a edustanut 31-vuotias Hetemaj on lisäksi edustanut Suomea A-maajoukkueessa sekä pelannut ammattilaisena ulkomailla Kreikassa ja Italiassa. SJK:ssa hän on ollut ratkaisemassa maaleillaan SJK:n ensimmäistä Suomen mestaruutta vuonna 2015 ja Suomen Cupin voiton vuonna 2016 viimeisellä, ratkaisevalla rangaistuspotkulla.

Valinta seuran kapteeniksi on hänen koko peliurallaan ensimmäinen kerta, vaikka hän on aiemmin kantanut nauhaa hihassaan varakapteenin ominaisuudessa.

– Tämä on urani ensimmäinen virallinen ykköskapteenin tehtävä. Se tuntuu todella hyvältä ja merkitsee itselleni todella paljon, erityisesti kun tiedän, että valinnan ovat tehnyt kanssapelaajat, sanoo SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj.

– En minä tästä mitään paineita ota, vaan yritän jatkaa siten kuin aina ennenkin. Eli omalla esimerkillä, kannustamisella ja myös sillä, että kun välillä pitää vaatia sekä itseltäni että muilta, niin yritän vaatia. Samalla tavoin kuin aiemminkin, vaikka tietenkin jotkut asiat saattavat pikkuisen muuttua.

Hetemaj on arvostettu pelaaja myös seuran kannattajien ja muun seuraväen keskuudessa. Sen lisäksi hän on yksi joukkueen kokeneimmista pelaajista. SJK-urallaan hän on pelannut 92 Veikkausliiga-ottelua, 21 Suomen Cupin ottelua ja 6 euro-ottelua - yhteensä 119 ottelua. Maaleja liigapeleissä on tullut kahdeksan ja Suomen Cupissa seitsemän.

– Tämä valinta on itselleni suuri kunnianosoitus ja nostan tämän todella korkealle kaikissa omissa saavutuksissani. On upeaa olla näin suuren ja hienon seuran kapteeni, kyllä tämä on itselleni sydämessä iso asia, ja joukkue on minulle aina kaikki kaikessa. Pelasin tai en, niin mielestäni on aina kaikken tärkeintä, että saadaan voittoja ja joukkue menestyy. Koen siis ennen kaikkea olevani joukkuepelaaja, kertoo Hetemaj.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat