Paikalliset

SeAMK sai valtiolta 1,2 miljoonaa euroa – summa kaksinkertaisti varainkeräyksen tuoton

Anna-Pia Ahola

Valtioneuvosto on päättänyt ammattikorkeakoulujen varainhankinnan vastinrahoituksista. Seinäjoen ammattikorkeakoulu saa vastinrahoitusta 1 239 469,89 euroa. Summa oli seitsemänneksi suurin 23 ammattikorkeakoulun joukosta.

SeAMKin varainkeräys tuotti vuoden 2018 loppuun mennessä kaikkiaan 1 215 231 euroa. Valtio pääomittaa ammattikorkeakouluja suhteessa tähän kerättyyn yksityiseen pääomaan, joten vastinrahoitus kaksinkertaistaa yhteensä 66 yrityksen, yhteisön sekä yksityishenkilön SeAMKille kartuttaman lahjoitussumman.

– Vastinrahan määrä on merkittävä. Tämä vastasi sitä, mitä etukäteen itse laskimme, kun keräyssummat julkistettiin. On erittäin hienoa, että oman alueen lahjoitukset toivat tällaisen vipuvaikutuksen valtiolta. Tätä moni lahjoittaja Etelä-Pohjanmaalta myös etukäteen piti tärkeänä perusteluna lahjoituksille, että oman lahjoituksen avulla on mahdollisuus saada alueelle myös lisää valtion rahoitusta, SeAMKin rehtori Tapio Varmola toteaa.

Varainkeräyksessä saadut rahat käytetään Seinäjoen ammattikorkeakoulussa uuden osaamisen rekrytoimiseen maakunnan kannalta keskeisiin painoaloihin. Lahjoitusvarojen turvin SeAMKissa ovat jo aloittaneet työnsä teollisuuden digitalisaation yliopettaja, ruokaturvallisuuden erityisasiantuntija sekä kansainvälisten TKI-hankkeiden asiantuntija. Varoja käytetään myös liiketoiminnan digitalisaatio-osaamisen kehittämiseen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat