Puheenaihe

Poliisi masentui tehovalvonnan tuloksesta – yhden perusasian unohtamisesta sakotettiin yli tuhatta

Kuvituskuva.

Leena Koivisto

Poliisi tapasi viime viikon valtakunnallisessa valvontaiskussa runsaasti matkustajia ilman turvavöitä sekä ajon aikana matkapuhelinta käyttäneitä kuljettajia.

Ilman turvavyötä matkustaneita todetiin etupenkillä 1 278 ja takapenkillä 114. Matkapuhelinta ilman hands free -laitteita käyttäneitä kuljettajia tavattiin 740.

Suojatiesääntöjen laiminlyönneistä sakotettiin 72 kuljettajaa. Heistä 30 ohitti suojatien eteen pysähtyneen tai näkyvyyden suojatielle peittävän ajoneuvon pysähtymättä, 21 ei antanut esteetöntä kulkua suojatielle astumassa olevalle ja 21 ei antanut suojatiellä jo olleille esteetöntä kulkua.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallio tähdentää turvavöiden käytön tärkeyttä.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystä tai toisten virhearvioinneista johtuen.

Hän myös muistuttaa, että matkapuhelimen käyttö liikenteessä aiheuttaa usein vaaraa ja haittaa muulle liikenteelle.

– Jos puhelinta käytetään, niin vain hands free -laitteilla se on laillista, Kallio sanoo.

Poliisin tekemä valvonta ja suojatieonnettomuuksien vähentyminen viime vuosina osoittavat, että suojatien arvostus on parantunut.

– Jokainen suojatiellä tapahtunut onnettomuus on kuitenkin liikaa, koska suojatien pitäisi olla nimensä veroinen eli turvallinen paikka tien ylittämiseen, Kallio sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat