Paikalliset

Painijunnut ottavat mittaa toisistaan Seinäjoella

URHEILU   Seinäjoen Paini-Miesten kevään päätapahtuma on juniorien kreikkalais-roomalaisen painin SM-kilpailut.

Kuvassa punaisissa trikoissa Veeti Tuuri Nepparin muistopaineissa vuonna 2017.

Seinäjoen Paini-Miehet

Tulevaisuuden painitähdet vääntävät maaliskuun lopulla Seinäjoen Urheilutalolla SM-mitaleista ja arvokisojen edustuspaikoista. Seinäjoki on painijoille todellinen näytönpaikka. Alle puolen vuoden kuluessa Seinäjoen kisoista painitaan sekä Espanjan Pontevedrassa juniorien EM-kisat että Viron Tallinnassa juniorien MM-kilpailut.

Seinäjoen Paini-Miehet ovat seuran historian aikana järjestäneet lukuisia suuria painikilpailuita. Edelliset isot kilpailut olivat vuoden 2016 veteraanien kreikkalais-roomalaisen painin MM-kisat. Tänä keväänä seuran päätapahtuma on uimahalli-urheilutalolla järjestettävä juniorien kreikkalais-roomalaisen painin SM-kilpailu. Kisa järjestetään lauantaina 23. maaliskuuta.

Ensimmäiset painijat astelevat kisapäivänä matolle kello 11:30. Päivä huipentuu neljältä iltapäivällä alkaviin finaaleihin. Kisoissa painitaan sarjoissa 55, 60, 63, 67, 72, 77, 82, 87, 97 ja 130 kg. Seinäjoen Painimiehistä SM-kisoihin osallistuvat Veeti Tuuri, Erik Leikkari, Aleksi Autio, Jussi Autio ja Joni Komppa.

Kuortaneella urheilulukiota käyvä ja siellä treenaavan Jussi Aution harjoituskausi ennen kotikisoja on sujunut hyvin. Vaikka paini onkin yksilölaji, lukulomaa Seinäjoella viettänyt painija arvostaa hyvää joukkuehenkeä.

– Meillä on erinomainen joukkuehenki, odotan kisojen menevän kaikilla hyvin. Oma tavoitteeni on päästä mitaleille.

Tie mitaleille ei tule olemaan helppo. Monet haluavat päästä palkintokorokkeelle ja antaa näyttöjä kunnostaan arvokisojen edustuspaikkojen jakoa silmällä pitäen.

– Vääntö on varmasti kovaa, eikä huonoja matseja ole ollenkaan. Tottakai kun edustuspaikat ovat kyseessä, niin kaikki haluavat pärjätä hyvin, Veeti Tuuri arvioi.

Seinäjoen Paini-Miesten Joni Kompalle kertyy peruskuntokaudella jopa 10 treeniä viikossa. Hän treenaa maanantaista torstaihin joka ilta Ilmajoella ja kolmena päivänä lisäksi aamutreenit. Sitten ohjelmassa on vielä omatoimiset harjoitukset ja kisat viikonloppuisin.

– Kun on kyseessä SM-kisat ja vielä kotikisat, niin joka päivä eletään niitä ajatellen. Minulle on tärkeää oma rauha ennen kilpailuja. Valmistaudun jokaiseen matsiin omilla rutiineilla ja aina samalla tavalla, Komppa tarkentaa.

– Ilmeisesti keskittymiseni näkyy myös ulospäin, äiti ja isä eivät ole enää moneen vuoteen tohtineet sanoa minulle sanaakaan muutamaa tuntia ennen matsien alkua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat