Paikalliset

Katsastustoiminnassa merkittäviä puutteita: Traficom peruu Lännen Autokatsastuksen katsastusluvan määräajaksi

Lännen Autokatsastuksen lupa perutaan määräajaksi. Kuvituskuva, kuvan henkilö ja katsastusasema eivät liity juttuun.

Teemu Vestovuo

Lännen Autokatsastus Oy:lle myönnetty katsastuslupa perutaan 1. huhtikuuta alkaen.

Katsastusluvan peruminen on määräaikainen ja se on voimassa 14. huhtikuuta saakka.

Traficom on antanut Lännen Autokatsastus Oy:lle huomautuksen marraskuussa 2017, koska katsastustoimipaikka ei ollut pystynyt varmistamaan katsastustoimintansa riittävän korkeaa laatua. Samalla Traficom on edellyttänyt katsastustoimipaikkaa suunnittelemaan ja toteuttamaan tarpeelliset korjaavat toimenpiteet katsastustoimintansa laadun parantamiseksi.

Vuoden 2018 aikana suoritetussa valvonnassa on todettu selkeitä virheitä ja puutteita katsastukseen esitetyissä ajoneuvoissa olleiden vikojen ja puutteellisuuksien havaitsemisessa, arvostelussa ja kirjaamisessa sekä ajoneuvojen tarkastamiseen käytettävissä tarkastusmenetelmissä. Huomautuksesta huolimatta Lännen Autokatsastus Oy ei ole edelleenkään pystynyt varmistamaan katsastustoimintansa riittävän korkeaa laatua. Se ei ole myöskään huomautuksen jälkeen suunnitellut ja toteuttanut tarpeellisia korjaavia toimenpiteitä katsastustoimintansa laadun parantamiseksi.

Traficom voi peruuttaa katsastusluvan uudestaan määräajaksi tai kokonaan, jos katsastustoimipaikka ei toteuta toimenpiteitä laadun parantamiseksi tai jos sen katsastustoiminnan laatu ei ole toimenpiteistä huolimatta merkittävästi parantunut.

Jos asiakkaalla on Lännen Autokatsastus Oy:ssä hylätyllä autolla jälkitarkastusaika sinä aikana, kun katsastuslupa on peruttuna, voi auton viedä jälkitarkastukseen mille katsastustoimipaikalle tahansa.

 

Juttua muokattu 27.3.2019 klo 11.28: Toisin kuin jutussa aiemmin luki, Lännen Autokatsastus ei ole kahta viikkoa suljettuna. Katsastuslupa on peruttu kahdeksi viikoksi, mutta yritys hoitaa senkin aikana rekisteröintejä ja raskaan kaluston katsastuksia normaalisti.

 

Lisäys 28.3.: Lännen Autokatsastus valittaa päätöksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lännen Autokatsastus valittaa Traficomin päätöksestä – katsastus jatkuu normaalisti28.3.2019 20.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat