Paikalliset

Ideapark nousee aikataulussa – tältä työmaalla näyttää nyt

Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli kauppakeskuksen keskusaukiolla. Torstaina vietettiin harjakaisia, joiden vuoksi työmaan keskellä oli poikkeuksellisesti pöytiä.

Riina Haapala

Yli sata metriä pitkälle ja 25 metriä leveälle keskusaukiolle on järjestetty siistissä rivissä pöytiä. Seinäjoen Ideaparkin rakennustyöt ovat edenneet siihen pisteeseen, että viime viikolla päästiin juhlimaan harjakaisia.

Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli kertoo, että töitä tehdään seitsemässä eri lohkossa: pisimmällä on tulevan Citymarketin pääty, jossa betonivalun päälle on laitettu jo laattalattia. Viimeisenä valmistuu kaupungin päässä oleva osio. Tulevilla liiketiloilla on jo väliseiniä ja niiden edustoja tehdään parhaillaan. Kaikkien liiketilojen etuseinät ovat lasisia ja niiden asennus alkaa pääsiäisen jälkeen. Tulevat yritykset ovat myös toimittaneet jo suunnitelmansa ja tiloja muokataan niiden mukaan.

Seinäjoen Ideaparkiin tulee 115 liiketilaa. Niistä suurin on 12 500 neliömetrin ja pienin 36 neliömetrin kokoinen. Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 180 ihmistä. Hälin mukaan määrä tulee jatkuvasti kasvamaan, kun vauhti kiihtyy sisällä.

– Kiivaimmillaan varmaan noin 400–500 henkilöä, Häli arvioi.

Kun kauppakeskus valmistuu, siellä tulee työskentelemään kaikkiaan noin tuhat ihmistä.

Vaikka ulkokuori on jo pitkällä, ulkona on vielä tekemistä. Häli kertoo, että kauppakeskuksen eteen aletaan parin kolmen viikon päästä asentaa lasihuntua, joka on tuttu muissa Ideaparkeissa käyneille. Lisäksi nyt lumien sulettua aletaan tehdä parkkipaikkoja.

Yllätyksiä ei rakentamisessa ole Hälin mukaan juurikaan tullut.

– Tämä oli paikkana jo tiedostetusti haasteellinen maaperältään. Sen myötä yllätyksiä ei ole päässyt tulemaan, kun on tehty kotiläksyt hyvin etukäteen, Häli sanoo.

– Varmaan joku yllätys vielä tulee, ei tämä niin helppoa ole.

Ideaparkin avajaisia vietetään marraskuussa, mutta se on herättänyt valtavasti kiinnostusta jo etukäteen.

– Jos ajatellaan sosiaalista mediaa, niin meillä ei ole ollut kuin kuukauden auki sivut ja kohta on 31 000 tykkääjää, Häli kertoo.

Ideapark julkisti syksyllä ensimmäiset liikkeensä. Ovensa avaavat marraskuussa muun muassa XXL, Stadium, Power, Masku ja Friends & Brgrs. Uusia julkistuksia on tulossa Hälin mukaan kevään aikana. Täyttöaste Ideaparkissa on hyvä, noin 90 prosenttia liiketiloista on varattu.

– Kaikki isot tilat on varattu, Häli sanoo.

Kiinnostuksen lisäksi Ideapark on nostattanut myös kritiikkiä. Hälin mukaan totta onkin se, ettei pellolle kauas kaikesta nousevassa kauppakeskuksessa olisi järkeä. Häli muistuttaa, että Ideapark on vain parin kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta.

– Tämä on enemmän viihde- ja elämyskeskus kuin kauppakeskus. Meillä on monta tuhatta neliötä erilaisia viihdetoimintoja, Häli sanoo.

– Ei ole järkevää rakentaa vain kauppaa. Pitää olla viihdettä, että kävijät viipyvät pidempään.

Hälin mukaan pitkän matkan päästäkään tulevia ei ole unohdettu: parkkialueelle tulee jopa omat paikat karavaanareille.

Viihdettä ja elämyksiä on Hälin mukaan tarjolla myös marraskuisissa avajaisissa.

– Tulee sellaiset karkelot, ettei täällä ole ennen nähty. Pääesiintyjä on yksi Suomen kärkinimistä. Tulee isot ja komiat avajaiset, kuten pohjalaisilla pitää olla.

Hälin mukaan myös avajaisten jälkeistä ohjelmaa on suunniteltu ja tarkoituksena on järjestää erilaisia tapahtumia lähes viikoittain. Kävijöitä odotetaan runsaasti. Hälin mukaan Seinäjoen Ideaparkia on vaikea verrata muihin Ideaparkeihin, sillä jokainen on sijainniltaan hieman erilainen.

– Tarkka arviointi on haasteellista, mutta useita miljoonia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ensimmäiset Ideaparkiin tulevat liikkeet julki – luvassa tuttua, seinäjokelaisille uutta ja kansainvälisiä yllätyksiä20.9.2018 11.30
Joupin Citymarketin kauppias siirtyy Ideaparkiin – myös apteekki muuttaa22.10.2018 10.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat