Paikalliset

30-vuotias otti Seinäjoen parhaan kapakan tittelin

Baareissa käyminen on muuttunut reilusti siitä, kun Kultainen Kulaus aloitti. Paikalleen ei ole haluttu jäädä, tuoreimpana avauksena on oma panimo.

Riina Haapala

Aivan Seinäjoen ydinkeskustassa sijaitseva Kultainen Kulaus voitti Seinäjoen Sanomien järjestämän äänestyksen paras kapakka -sarjan. Kultainen Kulaus keräsi ääniä kaikkiaan 669.

Kulaus on ollut pystyssä pitkään, elokuussa baari täyttää 31 vuotta. Yrittäjä Jyrki Koskiniemi kertoo, että sinä aikana baareissa käyminen on muuttunut huomattavasti.

– Varsinkin arkipäivät ovat rauhoittuneet siitä, mitä ihmiset ennen vanhaan kävivät, Koskiniemi sanoo.

– Tämä keskustahan on iltaisin ihan hautuumaa, toivottavasti tuo tori muuttaa sitä. 1990-luvun alkupuolella Seinäjoen keskustan pienet pubit olivat arkipäivinä melko lailla täynnä, Koskiniemi muistelee.

Nykyään baareihin lähdetään yhä myöhempään.

– Suurimmat myynnit tehdään yhdentoista ja kolmen välisenä aikana yöllä.

Koskiniemen mukaan baareissa käyminen on painottunut yhä enemmän viikonloppuun ja nimenomaan lauantaihin.

– Maakunnasta ei enää liikuta niin paljon ja seinäjokelaiset käyvät baareissa lauantaina. Perjantait ovat viimeisen parin vuoden aikana alkaneet laahata. Yhden päivän varassa on viikon tili, Koskiniemi sanoo.

– Ravintolaolut on kallista kun sitä verrataan kaupan hintaan. Ymmärrän, että lasketaan eikä istuta koko iltaa baarissa, sellainen kulttuuri on loppunut että tultaisiin viiden kuuden aikaan ja oltaisiin koko ilta.

Tällä hetkellä Kultaisessa Kulauksessa odotetaan jännityksellä kesää ja terassikautta. Eniten jännitystä siinä aiheuttaa se, saako baari avattua terassinsa. Aivan ravintolaa vastapäätä on edelleen työmaa eikä tietoa siitä, liikkuvatko aidat kauemmas ravintolasta, ole vielä saatu.

– Toivottavasti saadaan terassi auki, kun torikin aukeaa.

Vaikka Kulaus on Seinäjoen toiseksi vanhin baari, paikalleen se ei ole jämähtänyt. Uutta on kehitelty viimeksi tässä kuussa, kun ravintolan tiloihin perustettiin oma panimo. Panimo on erillinen yritys, mutta sen oluet ovat Kultaisen Kulauksen brändin alla.

– Se on otettu tosi hyvin vastaan, oluen tekijä on onnistunut, Koskiniemi iloitsee.

– Juuri laitettiin toinen hänen tekemänsä olut, red ale, hanaan kiinni.

Suomalaiset ovat Koskiniemen mukaan lagerkansaa, yleisin tiskillä tilattu tuote on iso tuoppi. Kulauksen oluissakaan ei ole haluttu lähteä tekemään mitään monimutkaista ja vahvaa.

– Että olisi helposti juotavaa.

Paras kapakka

1. Kultainen Kulaus

2. Huhta Pub

3. Ale Pub Wäinö

4. Mallas Kabacka

5. Pub Härmän Häjy

6. Still Standing Tapas & Wine

7. Bar 15

8. Palaveri

9. Pub Wilson

10. Irish Pub Danny Boy

11. Perätupa

12. Bar Nostalgia

13. Pub Jesperi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pancho Villa äänestettiin Seinäjoen parhaaksi ravintolaksi13.3.2019 07.00
Tässä on Seinäjoen paras lounaspaikka – kolme kulmakiveä pysyneet alusta asti20.3.2019 07.00
Seinäjoen paras kahvila ylivoimaisella äänivyöryllä – Valkoinen Puu suunnittelee kolmatta kahvilaa27.3.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat