Paikalliset

Seinäjoen uuden keskustorin avajaisia juhlitaan alle kuukauden päästä – tätä on luvassa

Seinäjoen keskusta-alueen näkyvimpiä taidemaamerkkejä tulee olemaan Keskustorille hankittu julkinen taideteos "Horsma". Teoksen varsi on jo pystyssä. Työ viimeistellään kevään aikana.

Matias Helinko

Seinäjoen uusi keskustori, avataan virallisesti lauantaina 27. huhtikuua. Avajaiset alkavat kello 14, jolloin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen pitää avajaispuheen. Sen jälkeen on luvassa nauhanleikkaus.

Avajaisissa haastatellaan kuvataitelija Risto Pentikäistä hänen keskustorille suunnittelmastaan teoksesta ja sen päätteeksi Horsma paljastetaan musiikin keinoin.

Tapahtuman musiikista vastaa Tero Pajunen, joka on turkulaissyntyinen laulaja-lauluntekijä, vokaalitaiteilija, kansanmuusikko ja musiikkipedagogi. Pajunen on vuoden 2015 Konsta Jylhä-kilpailun vapaan sarjan voittaja, Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri ja lapsiyleisölle tuttu Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun heppana.

Seinäjoen kaupunki yhteistyössä Into Seinäjoen kanssa käynnistää Tilaa rakkaudelle –kampanjan, jonka ensimmäinen novelli kuullaan avajaisissa. Päivi Artikainen ja Kirsi Haapamatti kirjoittavat kevään ja kesän aikana sadan sanan rakkausnovelleja, joissa mennään pitkin poikin Seinäjokea tunteella.

Torin avajaisissa on mahdollisuus tutustua ensi vuonna aukeavan kulttuuritalo Kalevan Navetan toimintaan. Torille avataan kello 13 Kalevan pikkunavetta, jossa lapset voivat taiteilla oman Muun!, jonka saa viedä kuvauksen jälkeen mukanaan kotiin. Pikkunavetassa voi myös tutustua Kalevan Navetan äänimaisemaan, jonka tekemisessä on hyödynnetty alkuvuoden aikana kerättyjä muistoja Itikanmäen alueesta. Avajaisissa ensiesityksensä saa laulaja-lauluntekijä Tero Pajusen teos, joka myös ammentaa Kalevan Navetan historiasta ja tarinoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Seinäjoen ydinkeskustan alueelle esitetään kerrosalaan sidottua taidemaksua, jolla rahoitetaan julkisen taiteen toteutuskuluja27.3.2019 19.30
Keskustori saa maamerkikseen Horsman25.10.2017 08.52
Seinäjoen keskustan kuolemaa povataan puskaradioissa – keskustan kehittäjä toivoo, että valittamisen sijaan käytettäisiin paikallisia palveluita20.3.2019 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat