Vaalit

Katso tästä puolueiden vahvimmat äänestysalueet – vihreille suurin tuki Äkäslompolossa, Leppävirran Kurjalasta yli 70 prosenttia äänistä keskustalle

Arkisto/Lotta Åberg

Puolueiden kannatus ei välttämättä jakaudu niin kuin voisi kuvitella. Esimerkiksi vihreitä äänestettiin yksittäisistä äänestysalueista eniten Äkäslompolossa, vasta sitten tulivat Helsingin äänestysalueet, kuten Vallila A, Alppila A, Sörnäinen ja Kallio B, D ja C.

Katso, miten vihreitä äänestettiin eri puolilla maata, tästä.

Kokoomuksen vahvimmat äänestysalueet ovat puolestaan Helsinki Munkkiniemi B ja A, Helsinki Kaartinkaupunki sekä Espoon Tapiola, Vanha-Mankkaa, Koivu-Mankkaa ja Haukilahti.

Katso kokoomuksen äänten jakautuminen täältä.

Keskustalla on puolestaan edelleen vahvoja tukialueita. Esimerkiksi Leppävirran Kurjalassa 74,4% on äänestänyt keskustaa. Kakkosena tulee Puunalan Hurissalo, kolmantena Simon Ylijoki.

Katso keskustan vahvimmat ja heikoimmat alueet täältä.

Demarit veivät eniten ääniä Imatralla ja Forssassa. Imatralla Rajapatsas, Tuulikallio ja Vuoksenniska menivät SDP:lle, sillä lähes puolet näyttäisi äänestäneen demareita näillä alueilla.

Katso, miten SDP:tä äänestettiin eri puolilla maata, täältä.

Perussuomalaisten vahvimmat alueet löytyvät puolestaan Honkajoen Honkosta, Kauhajoen Ikkeläjärveltä, Kankaanpään keskustan läntiseltä ja itäiseltä äänestysalueelta ja Karvialta.

Perussuomalaisten vahvat alueet löydät tästä.

Vasemmistoliitto on taas rohmunnut ääniä muun muassa Kolarista, jossa Vaattojärven äänestysalueelta puolue on saanut yli 50% äänistä. Yli 30% on äänestänyt vasemmistoliittoa myös Pellon Lankojärvellä ja Kittilän kahdella äänestysalueella.

Vasemmistoliiton kannatukseen voit tutustua tästä.

Kaikkien puolueiden äänten jakaumia voit tutkia täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat